Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

«Κόσμος Σε Κίνηση»: Πλούσιες δράσεις από τον Δήμο Χανίων στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου

16.09.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 12:09

Ο Δήμος Χανίων συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, έναν θεσμό, που από το 2002 προάγει βιώσιμους τρόπους μετακίνησης και συμβάλλει στη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Από σήμερα 16 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2021 διοργανώνεται μεγάλος αριθμός δράσεων, με θέμα: «Κόσμος σε Κίνηση», εστιάζοντας στην αμοιβαία κατανόηση τόσο στο πλαίσιο της οικολογικής βιώσιμης κινητικότητας  όσο και της μέριμνας για ισότιμη προσβασιμότητα. 

Στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Στέλιο Μιχαηλάκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου, Μιχάλη Καλογριδάκη, παρουσιάστηκαν οι δράσεις, που στοχεύουν σε έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής.

«Με πολύ μεγάλη χαρά ο Δήμος Χανίων διοργανώνει από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα σε δράσεις, που σκοπό έχουν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες και κυρίως τα νέα παιδιά σε σχέση με τους εναλακτικούς τρόπους μετακίνησης και την υιοθέτηση μιας διαφορετικής αντίληψης για την κίνηση στην πόλη», επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων κατά την τοποθέτησή του, παρατηρώντας ότι οι συνήθειες, που όλοι έχουμε, δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε μία σύγχρονη βιώσιμη πόλη.

«Μέσα από ένα πλέγμα δράσεων και πρωτοβουλιών προτείνουμε, αναδεικνύουμε και προτρέπουμε τους πολίτες ν’ ακολουθήσουν έναν διαφορετικό δρόμο, ν΄ αφήσουν τα αυτοκίνητα και να κινηθούν με εναλλακτικούς τρόπους. Να δούμε την πόλη μας με μία άλλη αντίληψη, να μπορέσουμε ν΄ αλλάξουμε την καθημερινότητά μας και να βελτιώσουμε το βιοτικό μας επίπεδο», υπογράμμισε ο κ. Σημανδηράκης, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι στην παρούσα φάση ολοκληρώνεται η μελέτη βιώσιμης αστικής κινητικότητας, «μιας συνολικής μακροχρόνιας μελέτης παρεμβάσεων, που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα και τη λειτουργία του αστικού κέντρου των Χανίων», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

«Αυτό το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να υλοποιείται με μεγάλες παρεμβάσεις, μονοδρομήσεις, επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων, μία συνολική μεγάλη αλλαγή, που έχει ανάγκη η πόλη μας. Όλα αυτά σχεδιάζονται μαζί με τους πολίτες, τους μαθητές, την εκπαιδευτική κοινότητα και είμαστε αισιόδοξοι ότι με τη συμμετοχή του κόσμου θα μπορέσουμε να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων, επισημαίνοντας ότι το καλοκαίρι του 2022  ιδιαίτερα στο αστικό κέντρο του Δήμου Χανίων θα είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία μεγάλων αλλαγών, στη βάση του σχεδίου, που εκπονείται από τον Δήμο σε συνεργασία με φορείς και ιδρύματα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου, Μιχάλης Καλογριδάκης, παρουσίασε τις επιμέρους δράσεις, που εντάσσονται στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, τονίζοντας ότι μεταξύ των στόχων περιλαμβάνεται, πέραν της ευαισθητοποίησης για εναλλακτική πρόσβαση και μετακίνηση, η έμφαση για το οικολογικό αποτύπωμα, που προκύπτει από τις μετακινήσεις των πολιτών.

Μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης, γνωστοποίησε ότι το χρονικό διάστημα από 2 έως 3 Οκτωβρίου θα διοργανωθεί στο Κέντρο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Pistapark σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η κινητικότητα συνδέεται στενά με την ασφάλεια». Το σεμινάριο, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων ενδιαφέρουσες ομιλίες, διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Χανίων, το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική, κ.α.   

Tο πρόγραμμα των δράσεων

 

p1

p2

p3

p4

p5

p6

p7

p8

p9

p10

p11

p12

p13

Αρχεία

  1. 1