Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

"ELECTRA '21" – Σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα η μουσική παράσταση του Α. Κούτουλα: Στις 10 & 11/12 στο Θέατρο «Μ. Θεοδωράκης»

09.12.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 02:12

Στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2021 θα παρουσιαστεί στο Θέατρο «Μ. Θεοδωράκης», στις 21.00, για πρώτη φορά στην Ελλάδα η μουσική παράσταση “Electra 21”. Όπως επισημάνθηκε σήμερα, Πέμπτη 9/12/2021, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε από τους διοργανωτές στο Θέατρο «Μ. Θεοδωράκης», την μουσική παράσταση εμπνεύστηκε ο μουσικός παραγωγός, συγγραφέας και σκηνοθέτης, Αστέρης Κούτουλας.

Στο πλαίσιο της παράστασης θα παρουσιαστούν τέσσερις ταινίες, που θα προβάλλονται ταυτόχρονα, όλες βασισμένες στην ηχογράφηση της ίδιας μουσικής όπερας, της Ηλέκτρας, από τον Μίκη Θεοδωράκη. Οι τέσσερις ταινίες θα προβληθούν σε τέσσερις οθόνες σε τέλειο συγχρονισμό με τη μουσική "ELECTRA '21".

Ο κινηματογράφος, το μπαλέτο και η εικαστική εγκατάσταση «παντρεύονται» με το μοναδικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη στην παράσταση,  που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του HOF, όπου ο Έλληνας σκηνοθέτης πήρε στις 31.10.2021 το βραβείο “Hans-Vogt-Filmpreis”. Το βραβείο απονέμεται σε κινηματογραφιστές, που διακρίνονται για την καινοτομία, την υψηλή ποιότητα και ιδίως την αξία, που αποδίδουν στη μουσική επένδυση των ταινιών τους.

Στη σκηνή θα βρίσκεται ο Γιάννης Παπατζανής, ο οποίος θα συνοδεύει την παράσταση με τη μουσική του.

Ο Αστέρης Κούτουλας ζει στη Γερμανία και συνόδευε τον Μίκη Θεοδωράκη από το 1987 έως το 2016 σε πολλά ταξίδια. Με την κάμερα του μαγνητοσκόπησε πρόβες, συναυλίες, ηχογραφήσεις, παραγωγές όπερας και μπαλέτου, καθώς και προσωπικές συναντήσεις του καλλιτέχνη σε όλο τον κόσμο.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Goethe-Zentrum Χανιά σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ–ΚΑΜ.

Κράτηση θέσης: https://www.chania-culture.gr/event/electra-21

p1

p2