Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2022

“Αυλαία” για τα «Ανοιχτά Πανιά 2021» μετά από 15 παραγωγές, με 150 καλλιτέχνες, σε 25 χώρους των Χανίων – Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα χρονιά

08.02.2022 | Ώρα δημοσίευσης: 12:02

Εντυπωσιακή και εξαιρετικά ελπιδοφόρα ήταν η υποδοχή του κόσμου, στην πρώτη χρονιά δράσεων πρωτογενούς καλλιτεχνικής παραγωγής και πρώτης παρουσίασης στα Χανιά, τα «Ανοιχτά Πανιά 2021». Το πρωτότυπο εγχείρημα του Δήμου Χανίων και της Κοινωφελούς του Επιχείρησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ.), προσέγγισε πλήθος κόσμου και η πρώτη χρονιά του προγράμματος δράσεων φιλοξένησε στην πόλη εκατοντάδες καλλιτέχνες.

Από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2021, 15 πρωτότυπες, πρωτογενείς πολιτιστικές παραγωγές, διαφορετικών ειδών Τέχνης (εκθέσεις, παραστάσεις, συναυλίες, προβολές, καλλιτεχνικές συναντήσεις), καθώς και αντίστοιχα επιμορφωτικά/εκπαιδευτικά εργαστήρια, φιλοξένησαν περισσότερους από 150 καλλιτέχνες και συμμετέχοντες σε περισσότερους από 25 εναλλακτικούς χώρους των Χανίων, μεταξύ των οποίων σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, μετόχια και ανοιχτούς δημόσιους χώρους. Περισσότερα από 6.000 άτομα προσέγγισαν οι δράσεις των «Ανοιχτών Πανιών 2021», είτε ως θεατές, είτε με συμμετοχή στα διαδραστικά εργαστήρια της κάθε παραγωγής.

Το αποτέλεσμα δικαιώνει τον κόπο και τη μέριμνα του Δήμου Χανίων και της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. να δημιουργήσουν τον συγκεκριμένο θεσμό για την προώθηση της τοπικής πολιτιστικής παραγωγής, με την πολύτιμη συνδρομή τόσο της Περιφέρειας Κρήτης, που συγχρηματοδότησε τις δράσεις, αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εκτός της οικονομικής στήριξης που προσέφερε, έθεσε τα «Ανοιχτά Πανιά» υπό την αιγίδα του. Ζωτική ήταν και η συνεργασία των τοπικών φορέων για τη θετική ολοκλήρωση του προγράμματος, μεταξύ άλλων με τους: Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου, Μουσείο Τυπογραφίας, Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων, Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Δείτε εδώ τον απολογισμό της δράσης 

Αντίστροφη μέτρηση για τα «Ανοιχτά Πανιά 2022»

Μετά την άκρως πετυχημένη πρώτη χρονιά του προγράμματος, τα «Ανοιχτά Πανιά» ετοιμάζονται να «πνεύσουν και να εμπνεύσουν» και φέτος. Από την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για κατάθεση νέων προτάσεων για τα «Ανοιχτά Πανιά 2022». Λεπτομέρειες καθώς και τα διαδικαστικά που θα απαιτηθούν για την κατάθεση, θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση, ενώ αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.chania-culture.gr/content/anoikhta-pania.

1

Αρχεία

  1. ap_2021-apologismos123