Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Με μεγάλο ενδιαφέρον και προσέλευση κοινού παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου, «Άκου το Λιοντάρι», στο Μεγάλο Αρσενάλι (ΚΑΜ)

07.07.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 13:47

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική προσέλευση κόσμου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Χανίων μέσω της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. και οι εκδόσεις Πατάκη, με τη συγγραφέα, Σώτη Τριανταφύλλου, την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023, στο Μεγάλο Αρσενάλι – Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ).

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της «Άκου το λιοντάρι».

Η συγγραφέας αφηγείται στο έργο της, την ιστορία της μεσοαστικής οικογένειας των Λεοντάρηδων, που τις δεκαετίες του '60 και του '70 βρέθηκε από την επαρχία σε ρετιρέ στη Φωκίωνος Νέγρη και έζησε την ακμή της στη Μεταπολίτευση και τη σταδιακή παρακμή της στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Ένα  μυθιστόρημα για τη σύγχρονη Ελλάδα, γραμμένο με άφθονο χιούμορ και σαρκασμό  από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Η εξαιρετική ομιλία της φιλολόγου Ρούλας Βουράκη και οι αναφορές της Σώτης Τριανταφύλλου  στα δρώμενα που παρακολουθούμε στις σελίδες του βιβλίου, έδωσαν τροφή για σκέψεις στους παρευρισκόμενους. 

Η ταλαντούχα γραφή της Σώτης Τριανταφύλλου, μία από τις σημαντικές πένες της εποχής μας, καθηλώνει κάθε απαιτητικό αναγνώστη.