Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Ολοκληρώνεται η πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης του Δήμου Χανίων για την περιοχή «Παρηγοριά» της Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας

10.01.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 15:36

Και η Παρηγοριά της Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας «μπαίνει στο κάδρο» των πράξεων εφαρμογής, που βαδίζουν σε τροχιά υλοποίησης, ώστε οι ιδιοκτησίες να απεμπλακούν από τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν για δεκαετίες και οι πολίτες να δύνανται πλέον να αξιοποιήσουν τις ιδιοκτησίες τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χανίων, Νίκος Χαζιράκης: «Ακόμα μία πράξη εφαρμογής του Δήμου Χανίων μπαίνει σε τροχιά ολοκλήρωσης. Χάρη στις ενέργειες των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Δόμησης και της αναδόχων μελετητών, βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στην απεμπλοκή της περιοχής της «Παρηγοριάς» Νέας Κυδωνίας και στη δυνατότητα: i) αξιοποίησης των ακινήτων από τους ιδιώτες στην περιοχή και ii) κατασκευής πεζοδρομίων, κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, έπειτα από πολλά έτη στασιμότητας για τη συγκεκριμένη διαδικασία».

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία τριετία έχουν αντίστοιχα προχωρήσει από τον Δήμο Χανίων και αναρτηθεί οι πράξεις εφαρμογής και για τις περιοχές Παχιανά και Μόντε Βάρδια, που εκκρεμούσαν για δεκαετίες, ώστε να εξυπηρετηθούν χιλιάδες συμπολίτες μας και να αναβαθμιστεί ο δημόσιος, κοινόχρηστος χώρος.

Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων οι Πίνακες και τα Διαγράμματα της Πράξης Εφαρμογής του Σχεδίου Πόλεως Παρηγοριάς Νέας Κυδωνίας  Δ. Χανίων. Μπορείτε να τις βρείτε εδώ:

chania.gr/enimerosi/contests-proclamations-active/pinakesneaskydwnias.html

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν γνώση των πινάκων αυτών και να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις έως τις 23-01-2023, στη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης-Πολεοδομία (25ης Μαρτίου 87, Σούδα) στον 1ο όροφο - Γραφείο 8 (κ. Μανωλικάκη) κατά τις ώρες 12.30-14.30.

1