Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Συνεχίζεται η δημόσια διαβούλευση στον Δήμο Χανίων για τη νέα Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ), ΚΡΗΤΗ 2021-2027

10.07.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 15:44

1

Ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης στο πλαίσιο της επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ), του Προγράμματος ΚΡΗΤΗ 2021-2027, πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Χανίων.

Στην εκδήλωση, η οποία διεξήχθη στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, παρευρέθηκαν υπηρεσιακά και αιρετά στελέχη του Δήμου, καθώς και εκπρόσωποι από κοινωνικούς, αναπτυξιακούς, θεσμικούς και άλλους φορείς της πόλης, όπως η Περιφέρεια Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης, η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, το τμήμα Τροχαίας Χανίων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (ΕΦΑ), ο Εμπορικός Σύλλογο, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, δημοσιογράφοι κ.α..

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης ο οποίος αφού έκανε μία παρουσίαση της επιτυχούς πορείας υλοποίησης της Στρατηγικής ΒΑΑ 2014-2020 της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, παρουσίασε τα βασικά σημεία της επικαιροποίησης της νέας στρατηγικής ΒΑΑ και τα σχεδιαζόμενα έργα, καθώς και έργα που έχουν ενταχθεί σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, (π.χ. Ταμείο Ανάκαμψης, Τομεακά Προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ.) σε συμφωνία με τη στρατηγική ΒΑΑ αλλά και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου, συνθέτοντας το δυναμικό αναπτυξιακό προφίλ του Δήμου Χανίων.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης, ο οποίος παρουσίασε την πορεία υλοποίησης των έργων που είχαν ενταχθεί στην ΒΑΑ 2014-2020 καθώς και άλλα έργα έχουν ενταχθεί σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, (π.χ. Ταμείο Ανάκαμψης, Τομεακά Προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ.).

Έπειτα, το λόγο πήρε ο κ. Μαυρογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρίας, ο οποίος προέβη στην αναλυτική παρουσίαση της επικαιροποιημένης στρατηγικής ΒΑΑ 2021-2027 του Δήμου Χανίων. Παρουσιάστηκαν οι απαιτήσεις της πρόσκλησης της Περιφέρειας Κρήτης, τα  χαρακτηριστικά της περιοχής παρέμβασης αλλά και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σε κοινωνικο-οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι άξονες και οι ειδικοί στόχοι της σχεδιαζόμενης στρατηγικής καθώς και τα προτεινόμενα έργα. Τέλος ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παραβρισκόμενων.

Η παρουσίαση της επικαιροποιημένης στρατηγικής ΒΑΑ 2021-2027 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου: chania.gr/enimerosi/Sbaa2014-20/atratigikibaa.html Η υποβολή προτάσεων-ιδεών θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω email στο baa@chania.gr έως την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023.

4