Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Πρώτο κουδούνι με ανανεωμένα σχολεία στον Δήμο Χανίων – Σε αγιασμούς ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης

11.09.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 15:07

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία του Δήμου Χανίων και οι καθιερωμένοι αγιασμοί πραγματοποιήθηκαν και φέτος σε όλες τις σχολικές μονάδες. Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης βρέθηκε νωρίς το πρωί στις στους αγιασμούς των σχολικών μονάδων στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων (Άη-Γιάννης), στο 6ο Γυμνάσιο και 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων (σχολικό συγκρότημα Αμπεριάς), στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Χανίων (Μουρνιές) και στα 1ο-3ο Ειδικά Νηπιαγωγεία & 1ο-3ο Ειδικά Δημοτικά Σχολεία Χανίων (Άη Γιάννης), μαζί με Αντιδημάρχους και εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και των Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Πρόεδρο της Β’/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων, Αντώνη Ι. Βαρδάκη, τους Αντιδημάρχους, Στέλιο Μιχαηλάκη και Νεκτάριο Ψαρουδάκη, τον Πρόεδρο της Α’/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Νίκο Βλαζάκη και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, βρέθηκαν σε σχολικές μονάδες όπου συνομίλησαν με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και τόνισε ότι οι μαθητές επιστρέφουν σε ανανεωμένα σχολεία, αισθητικά και λειτουργικά, μέσω από μία σειρά παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν συνολικά από τον Δήμο Χανίων.

Σε ομιλίες του προς του μαθητές, ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εντατική και τιτάνια προσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να πραγματοποιήσουν μια σειρά από μεγάλες και μικρότερες παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια και τους αύλειους χώρους που άλλαξαν εικόνα και βελτίωσαν τη λειτουργία τους, πριν από το πρώτο κουδούνι.

Ο κ. Σημανδηράκης ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό και τους συνεργάτες από την Τεχνική Υπηρεσία και τα συνεργεία του Δήμου Χανίων, καθώς και τους αρμόδιους εμπλεκόμενους στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου για την άψογη δουλειά που έγινε καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Κάλεσε μάλιστα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να σεβαστούν και να προφυλάξουν τις αλλαγές και τις εργασίες αναβάθμισης.

Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος, Αντώνης Ι. Βαρδάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν έφεραν νέα χρώματα, ζωντάνια και μεγαλύτερη ασφάλεια και λειτουργικότητα στα 155 σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Χανίων.

Στο σύνολο των σχολικών μονάδων του Δήμου, σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Ειδικά σχολεία, έχει γίνει μια μαραθώνια πορεία προετοιμασίας τους, με ελαιοχρωματισμούς και συντηρήσεις εσωτερικά και εξωτερικά, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα.