Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

«Ζητείται κόλπο»: Ανάγνωση παραμυθιού, το Σάββατο 21/10, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου

17.10.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 14:15

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, στις 11:00, ο Δήμος Χανίων σας προσκαλεί στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, όπου η συγγραφέας Ζωή Μπάσκα θα διαβάσει το νέο της παραμύθι "Ζητείται κόλπο".

Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά από 5 έως 8 χρόνων ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε θεατρικά παιχνίδια και θα κατασκευάσουν το δικό τους μηχάνημα για να ρυθμίζουν τη διάθεσή τους.

"Ζητείται κόλπο"

"Εσύ φταις και σήμερα και χθες, εγώ θα σου μουτρώνω, τα χείλη θα σουφρώνω!"

Ο Μιχάλης θυμώνει εύκολα και κάνει μούτρα στους άλλους. Όταν όμως, μια μέρα θυμώνει με την ξαδέρφη του τη Λουκία, μένει στο δωμάτιό του με τον γάτο και τον θυμό του… Σας έχει τύχει και σας παιδιά να χάσετε σε παιχνίδι; Σας έχει τύχει να μη σας κάνουν το χατίρι; Αν απαντήσατε ναι κι αν σε τέτοιες καταστάσεις μουτρώνετε στους άλλους κι αυτό δε σας αρέσει, ελάτε να παίξουμε και να βρούμε τα δικά μας κόλπα για να περνάμε καλύτερα! Η Ζωή Μπάσκα διαβάζει το νέο της παραμύθι "Ζητείται κόλπο", ένα παραμύθι που μιλά για το πόσο σημαντικό είναι να ακούμε την εσωτερική μας φωνή και να δοκιμάζουμε να κάνουμε αλλαγές που - ίσως - κάνουν την καθημερινότητά μας πιο λειτουργική.

Βιογραφικό:

Ζωή Μπάσκα

Από μικρή ονειρευόταν να γίνει δασκάλα και να γράφει παραμύθια. Σπούδασε στο παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Εκπαίδευση και κατόπιν στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης Γλώσσας, ενώ, αργότερα, εκπαιδεύτηκε στη Μουσειοπαιδαγωγική στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή βιωματικά σεμινάρια συμπερίληψης, εκπαίδευσης και θεάτρου. Ζει κι εργάζεται ως δασκάλα στα Χανιά και παράλληλα είναι θεατροπαιδαγωγός στο Curiosity Lab. Έχει εκδώσει βιβλία που περιέχουν εκπαιδευτικό υλικό και μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο της παραμύθι με τίτλο "Ζητείται κόλπο".