Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου και κλίμα συναίνεσης, η Τελετή Ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Χανίων 2024-2029 – Σημανδηράκης: «Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας»

19.12.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 12:39

Στο κατάμεστο από κόσμο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», πραγματοποιήθηκε η Τελετή Ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Χανίων για την αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2029, το απόγευμα της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου 2023.

Με πλήθος κόσμου και την παρουσία των τοπικών πολιτικών και αυτοδιοικητικών αρχών, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και σύμπνοιας, με την ορκωμοσία του Δημάρχου, Παναγιώτη Σημανδηράκη, των νέων τακτικών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και των Προέδρων και μελών των Συμβουλίων των Κοινοτήτων του Δήμου Χανίων. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Αγιασμό, υπό τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνό, ενώ ακολούθησε ο θρησκευτικός και ο πολιτικός όρκος από τους συμβούλους.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης ο οποίος έκανε μία αναδρομή στην αυτοδιοικητική πορεία των προηγούμενων ετών και τις προκλήσεις της νέας θητείας της ομάδας του στη διοίκηση του Δήμου Χανίων.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η τοπική αυτοδιοίκηση, ο τοπικός φορέας Δημοκρατίας, είναι σε θέση να ακούει, να αξιολογεί, να οραματίζεται και κυρίως, να κάνει πράξη όλα όσα έχουμε ανάγκη. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σε αυτή τη θέση για να αγωνιστούμε και να συνταξιδέψουμε όλοι μαζί στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο τιμόνι του καραβιού θα βρισκόμαστε όλοι μαζί οι 43 νέοι σύμβουλοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης ευχαριστώντας παράλληλα τους συμπολίτες που έθεσαν υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές, συνεχάρη όσους εκλέχτηκαν, ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε και στη συμμετοχή των πολιτών που εξακολουθούν να πιστεύουν στο θεσμό και να συμμετέχουν ενεργά ενισχύοντάς τον.

«Τα επόμενα πέντε χρόνια έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, που έχουμε προετοιμάσει, στα μεγάλα έργα υποδομής, όπως η ολοκλήρωση της Δημοτικής Αγοράς, η παράδοση στους Χανιώτες των δύο μεγάλων πάρκων, των Αγίων Αποστόλων και του πρ. Στρατοπέδου Μαρκοπούλου, η ανάδειξη των Ενετικών Νεωρίων κ.α.» σημείωσε ο Δήμαρχος Χανίων ενώ τόνισε πως «τα επόμενα χρόνια, είμαι σίγουρος ότι θα είναι περισσότερα αυτά που θα μας ενώσουν και λίγα αυτά που θα δημιουργήσουν αντιθέσεις. Το ταξίδι αυτό είναι ένα ταξίδι προσφοράς για τα Χανιά. Να είστε σίγουροι ότι ο Δήμος Χανίων είναι σε καλά χέρια και το κοινό καράβι θα πορεύεται καλά», κατέληξε ο κ. Σημανδηράκης.

Στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, Κατερίνα Μανιμανάκη και Μπάμπης Λουτσέτης αντίστοιχα, κάνοντας αναφορές στην προεκλογική περίοδο αλλά και τη νέα, γεμάτη προκλήσεις αυτοδιοικητική θητεία, σημειώνοντας τις προθέσεις τους για εποικοδομητική συνεργασία στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων και υπεράσπισης των συμφερόντων των πολιτών.

Το «παρών» στην τελετή, έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, κ.κ. Αμφιλόχιος, ο Βουλευτής Χανίων, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης (συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλαν και οι Βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Σέβη Βολουδάκη), ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, οι Δήμαρχοι Κισσάμου και Πλατανιά, Γ. Μυλωνάκης και Γ. Μαλανδράκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γιώργος Φραγκιαδάκης, ο Διοικητής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, Υποστ/γος Γ. Λυμπινάκης, ο Διοικητής της 5ης Α/Μ Ταξιαρχίας/ V Μεραρχίας Κρητών, Ταξίαρχος Μ. Πλουμής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων, Γ. Μαστραντωνάκης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ, Α. Ροκάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ, Α. Παπαδογιάννης, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών, καθώς και πλήθος κόσμου.