Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

«Χριστούγεννα στα Χανιά με δώρα ξεχωριστά»: Κάλεσμα Δήμου Χανίων για συμμετοχή όλων των μαθητών σε δράσεις ειρήνης

30.11.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 11:36

Με το βλέμμα στην επικαιρότητα και αφουγκραζόμενος τις φωνές αγωνίας χιλιάδων συνανθρώπων μας, ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, τη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε., την Κύδων Α.Ε., φορείς του τόπου, εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες διοργανώνει δράσεις ειρήνης, που επιχειρούν να ενώσουν τις φωνές των μαθητών για την παγκόσμια ειρήνη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων δράσεων για τους μαθητές διαμορφώνεται ως εξής:

•          ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Μια χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση ή ένα χριστουγεννιάτικο δρώμενο με πολύ γέλιο για τα 79 Νηπιαγωγεία του Δήμου Χανίων, με θέμα την παγκόσμια ειρήνη.

Ο Δήμος Χανίων δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές όλων των Νηπιαγωγείων του Δήμου να απολαύσουν τη παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε δύο ρόδες... Χριστούγεννα! Αναζητώντας την Ειρήνη» ή να συμμετέχουν στο δρώμενο «Ο Καλικάντζαρος και τα Ξωτικά του ψάχνουν το αστέρι της ειρήνης».

«Ο γύρος του κόσμου σε δύο ρόδες... Χριστούγεννα! Αναζητώντας την Ειρήνη»: Αυτά τα Χριστούγεννα, ταξιδεύοντας σε δύο ρόδες, ψάχνουμε την ειρήνη μέσα από τα ταξίδια και τις ιστορίες μας, στη διαδρομή στέλνουμε γράμματα στον Β. Πόλο και τραγουδάμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια παρέα με τα παιδιά. Τρεις διαφορετικές ιστορίες και πολλή μουσική! Μια εκδοχή της παράστασης, ειδικά διαμορφωμένη τον Δεκέμβριο για τα Νηπιαγωγεία της πόλης τις ημέρες των Χριστουγέννων. Η θεατρική παράσταση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ζωντανή μουσική και βασικό σκηνικό ένα χαρούμενο ποδήλατο. που ταξιδεύει σε ιστορίες, παραμύθια και παίζει παιχνίδια με τα παιδιά. Παίζουν: Μαρίνα Πανηγυράκη, ηθοποιός, Σπύρος Βαϊγούσης, μουσικός, Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Μαρίνα Πανηγυράκη. Σκηνικά: ΠεραΧώρα theater company, Σπύρος Ανδρουλάκης.

«Ο Καλικάντζαρος και τα Ξωτικά του ψάχνουν το αστέρι της ειρήνης»: Με την παρέα του Φρέντ.

•          ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Χριστουγεννιάτικα Εργαστήρια με θέμα την ειρήνη για όλες τις τάξεις των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Χανίων

Καλούμε τμήματα Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Χανίων να δηλώσουν συμμετοχή στα πρωτότυπα εργαστήρια μας:

•          Παρασκευή 1/12, Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών «ART-CHRISTMAS»

«Ειρήνη, αλληλεγγύη και συμπερίληψη»

 Μαθητές Ε’ και ΣΤ΄ Τάξης μπορούν να συμμετάσχουν με τα τμήματά τους στα εργαστήρια, που δημιουργήθηκαν από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς εικαστικούς tων ειδικών σχολείων του Δήμου μας με τους μαθητές τους, συγκεκριμένα, από το ΕΕΕΕΚ Χανίων, το 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων (ΚΑΠΝΚ). Τέσσερα εργαστήρια, που αναδεικνύουν πώς η συμπερίληψη δυναμώνει τους ανθρώπους.

Διάρκεια: μία ώρα για τμήματα σχολείων.

Επιλέξιμες ώρες: 9.00 – 10.00, 10.30 – 11.30,  12.00 – 13.00.  Συνολικά μπορούν να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια 12 τμήματα σχολείων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

•          Τρίτη 5/12, Εργαστήρι Λογοτεχνίας «LITERATURE-CHRISTMAS»

«Η ειρήνη στην παγκόσμια λογοτεχνία»

Μαθητές A’ και B΄ Τάξης μπορούν να συμμετάσχουν με τα τμήματά τους στα εργαστήρια, που δημιουργήθηκαν από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, που είναι υπεύθυνοι σε σχολικές βιβλιοθήκες και τους μαθητές τους, συγκεκριμένα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, του 8ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, του Δημοτικού Σχολείου της Χρυσοπηγής και του Δημοτικού Σχολείου Περιβολίων.

Τέσσερα διαφορετικά μισάωρα εργαστήρια, που αναδεικνύουν ότι η λογοτεχνία δεν έχει σύνορα. Κάθε τμήμα θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε δύο εργαστήρια.

Επιλέξιμες ώρες: 9.00 – 10.00, 10.30 – 11.30, 12.00 – 13.00.

Συνολικά μπορούν να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια 12 τμήματα σχολείων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

•          Παρασκευή 8/12, Εργαστήρι Οικολογίας «ECO-CHRISTMAS»

«Όλοι μαζί για τον πλανήτη»

Μαθητές Γ’ και Δ΄ Τάξης μπορούν να συμμετάσχουν με τα τμήματά τους στα εργαστήρια, που δημιουργεί ο Δήμος Χανίων με τη ΔΕΔΙΣΑ, το ΚΠΕ Βάμου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Τοπικό Τμήμα Χανίων και το Ecogenia. Τέσσερα διαφορετικά μισάωρα εργαστήρια, που αναδεικνύουν τη σημασία της οικολογικής συνείδησης. Κάθε τμήμα θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε δύο εργαστήρια.

Επιλέξιμες ώρες: 9.00 – 10.00, 10.30 – 11.30,  12.00 – 13.00.

Συνολικά μπορούν να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια 12 τμήματα σχολείων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

•          ΓΥΜΝΑΣΙΑ

«Ειρήνη είναι…» Μια χριστουγεννιάτικη γιορτή για την ειρήνη με πρωτότυπες χορογραφίες των μαθητών, που φοιτούν στα Γυμνάσια του Δήμου Χανίων

Ο Δήμος Χανίων καλεί μαθητές Γυμνασίου στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στις 19/12, στις 9.00, στο πλαίσιο της οποίας οι συμμετέχοντες θα έχουν ετοιμάσει ένα χορευτικό και θα το παρουσιάσουν, εκπροσωπώντας το σχολείο τους. Η μουσική επιλογή και το είδος χορού είναι επιλογή των μαθητών. Η κάθε χορογραφία θα δίνει μια συνέχεια στον τίτλο της εκδήλωσης «Ειρήνη είναι…» και δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά. Όλα τα Γυμνάσια του Δήμου Χανίων, που θα λάβουν μέρος, θα πάρουν δώρο έκπληξη για το σχολείο τους. Οι γυμναστές των σχολείων μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή.

 

•          ΛΥΚΕΙΑ

Πάρτι Χριστουγέννων με DJ στα Λύκεια του Δήμου Χανίων

Τους μαθητές και τις μαθήτριες του Λυκείου έρχεται να ευχαριστήσει αυτή η δράση μέσα από μουσική, χορό και κέφι. Ο Δήμος Χανίων προσφέρει το ψυχαγωγικό πρόγραμμα, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές τον χορό και το κέφι και έτοιμη η χριστουγεννιάτική γιορτή! Οι διευθυντές των σχολείων μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή.

•          ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Στολισμός Δημαρχείου Χανίων με στολίδια ειρήνης.

Καλούμε, όπως κάθε χρόνο, τμήματα σχολείων όλων των βαθμίδων να έρθουν στο Δημαρχείο Χανίων και να φτιάξουν στολίδια με φετινό θέμα την ειρήνη. Τα στολίδια θα κοσμήσουν το ισόγειο του Δημαρχείου Χανίων.

Επιλέξιμες ημερομηνίες και ώρες: Δευτέρα 4/5, Τρίτη 5/12, Τετάρτη 6/12, Τρίτη 12/12, Τετάρτη 13/12, Πέμπτη 14/12, Παρασκευή 15/12, Τετάρτη 20/12. Προτεινόμενες ώρες: 9.00 – 10.00, 10.15 – 11.15, 11.30 – 12.30.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Επιμέλεια δράσεων: Άννα Νεμπαυλάκη, Ειδική Συνεργάτιδα Δημάρχου Χανίων σε θέματα Παιδείας. Τηλέφωνο επικοινωνίας για συμμετοχή στις δράσεις: 6972720943