Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2023

Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και συμπερίληψης ΑμεΑ: Από τις 17/05/2023 έως τις 30/06/2023

23.05.2023 | Ώρα δημοσίευσης: 14:37

Ο Δήμος Χανίων με μέριμνα του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας, οργανώνει δράσεις με σκοπό την ενίσχυση της ψυχικής ευεξίας και την κοινωνική συμπερίληψη των μαθητών, που υποστηρίζονται από φορείς στήριξης ΑμεΑ της πόλης.

Οι εν λόγω δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, από τις 17/05/2023 έως τις 30/06/2023, σε συνεργασία με τα Ειδικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων, τους φορείς στήριξης ΑμεΑ, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων (Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Κήπου και Σούδας), το Ναυτικό και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, καθώς και το Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι μαθητές πρόκειται να επισκεφθούν την Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων στον Δημοτικό Κήπο και την Παιδική Βιβλιοθήκη Σούδας, όπου θα παρακολουθήσουν τα προγράμματα:

•“Ένας παραδεισένιος κήπος”

•“Ένας Ασβός… στη Βιβλιοθήκη”

Θα απασχοληθούν δημιουργικά με διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, που στόχο έχουν την ανάπτυξη της καλλιτεχνικής τους έκφρασης και φαντασίας, μέσα από την επαφή τους με ποικίλα και διαφορετικά υλικά.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, που οργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να συμμετέχουν. Με αφορμή το βιβλίο «Ο κήπος του Ματίς» της Σαμάνθα Φρίντμαν, τα παιδιά θα γνωρίσουν έναν από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα τον Ανρί Ματίς. Θα μιλήσουν για τη ζωή του, το έργο του, για το πώς ανακάλυψε την τέχνη του κολάζ ή όπως ο ίδιος έλεγε «ζωγραφική με ψαλίδια» και έπειτα θα γίνουν κι εκείνα καλλιτέχνες, θα πάρουν τα ψαλίδια τους, τα πολύχρωμα χαρτόνια τους και θα δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης!

 Παράλληλα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν δωρεάν επισκέψεις και διαδραστικές ξεναγήσεις στο Ναυτικό και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, καθώς και στο Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Τέλος, από τις 27 έως και τις 30 Ιουνίου 2023, προγραμματίζεται έκθεση ζωγραφικής στο Γιαλί Τζαμί με θέμα: “Κάθε παιδί είναι ένας καλλιτέχνης. (Pablo Picasso)”. Θα εκτεθούν έργα μαθητών που φοιτούν σε φορείς στήριξης ΑμεΑ, που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Χανίων.

 p1