main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

15/1/2015, Επιστημονικό πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής -Ψυχολογίας για τους πολίτες: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. & την Ιατρική Εταιρεία Χανίων

Επιστημονικό πρόγραμμα ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα Προληπτικής Ιατρικής και Ψυχολογίας με τίτλο: “Νοιάζομαι για την Υγεία μου”, διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Χανίων.

Στόχος των δεκαεπτά (17) επιστημονικών διαλέξεων, που περιλαμβάνει το πρόγραμμα, είναι η ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας των πολιτών και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν σήμερα, Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, οι διοργανωτές του προγράμματος.

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων έρχεται να εφαρμόσει μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόληψης σε τοπικό επίπεδο, συμμετέχοντας με έναν μηχανισμό ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των Δημοτών του σε θέματα υγείας”, τόνισε στο πλαίσιο της Συνέντευξης ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Μιχάλης Βλαχάκης.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κ. Βλαχάκης ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. συμβάλλει ήδη στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, καλύπτοντας ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε μέλη των ΚΑΠΗ με συμβάσεις, που έχει συνάψει με τέσσερις (4) γιατρούς των Χανίων.

Σκοπός μας είναι η ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας, παρέχοντας σε κάθε δημότη μας μια ολοκληρωμένη δέσμη φροντίδας επαρκώς τεκμηριωμένη και εύκολα προσβάσιμη”, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., τονίζοντας ότι όραμα αποτελεί η ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού και αποδοτικού μοντέλου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με προσδιορισμένο και σαφή ρόλο για τον Δήμο Χανίων.

Ο κ. Βλαχάκης παράλληλα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ιατρική Εταιρεία Χανίων, τους ομιλητές για τις επιστημονικά τεκμηριωμένες εισηγήσεις τους, καθώς και την Τράπεζα Χανίων για τη συμβολή της στη διεξαγωγή του προγράμματος.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Χανίων, Λουκία Καλογεράκη, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, τον Πρόεδρο του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη συνεργασία στη συνδιοργάνωση του προγράμματος, καθώς επίσης και τους ομιλητές, οι οποίοι αφιλοκερδώς προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

Η Ιατρική Εταιρεία Χανίων με δέσμευση στην υπεύθυνη ενημέρωση, υποστηρίζει επιμορφωτικά προγράμματα και δραστηριότητες, όπου με συμμετοχή διακεκριμένων συναδέλφων παρέχεται γνώση στο ευρύ κοινό, για τους ευαίσθητους τομείς της υγείας και όπου η κοινωνία αναζητά απαντήσεις”, τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Καλογεράκη, γνωστοποιώντας ότι στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται θεματικές ενότητες, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην πόλη μας.

Σημειώνεται ότι οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται έως τις 29/5/2015, στην Αίθουσα διαλέξεων της Τράπεζας Χανίων, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Σε όσους παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα απονεμηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής από τον Δήμο Χανίων. Για περισσότερες πληροφορίες/δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 6976400208, στα γραφεία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. ή στη γραμματεία του προγράμματος την ημέρα διεξαγωγής του προγράμματος.

Πρόγραμμα διαλέξεων

p1

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων