main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

5/11/2015, Προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού & επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου: Από τον Δήμο Χανίων

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Meet Nature – A tourism product for Seniors to experience nature through creative and playfull learning», το οποίο στοχεύει στο να φέρει άτομα τρίτης ηλικίας (άνω των 55 ετών) σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον των Χανίων, συμμετέχει ο Δήμος Χανίων.

Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε την Πέμπτη 5/11/2015, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Χανίων, Γεωργία Σαρικάκη - Αποστολάκη, τόνισε ότι οι δράσεις, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, λόγω της δυνατότητας άμεσης επανάληψης τους κατά την επόμενη τουριστική περίοδο, αναμένεται να έχουν προστιθέμενη αξία για τον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού και σταδιακά να οδηγήσουν σε διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και άρση της εποχικότητας του τουρισμού.

Τα άτομα τρίτης ηλικίας, που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα, θα οδηγούνται σε προορισμούς με ιδιαίτερο φυσιολατρικό και οικολογικό ενδιαφέρον και μια ομάδα ειδικών θα τα καθοδηγεί με ευχάριστο, βιωματικό και δημιουργικό τρόπο στην καλύτερη κατανόηση της πολυπλοκότητας και της πολυμορφίας της κρητικής φύσης, χλωρίδας και πανίδας”, επεσήμανε χαρακτηριστικά η κα. Σαρικάκη, και παρατήρησε ότι οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν σε περιόδους μεσαίας και χαμηλής τουριστικής επισκεψιμότητας.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του τουριστικού γραφείου SPA TOURS, Σταύρος Πατεράκης, ως συντονιστής του προγράμματος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τις ενέργειες του Δήμου Χανίων αναφορικά με την προβολή του προγράμματος. “Ο Τουρισμός Τρίτης Ηλικίας μπορεί να εξελιχθεί σε καθοριστικό παράγοντα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου για τα Χανιά, τα οποία διαθέτουν εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον και ήπιο κλίμα, παράγοντες που τα καθιστούν ιδανικό τουριστικό προορισμό”, τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κ. Πατεράκης.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Χανίων έλαβε μέρος στην πρόταση «Meet Nature – A tourism product for Seniors to experience nature through creative and playfull learning», η οποία υποβλήθηκε προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος COSME της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγκεκριμένα του Εκτελεστικού Οργανισμού για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, η οποία και αξιολογήθηκε θετικά.

Εταίροι του προγράμματος είναι το ταξιδιωτικό γραφείο “SPA TOURS”, ως επικεφαλής/συντονιστής εταίρος, ο Δήμος Χανίων, η Ένωση ατόμων τρίτης ηλικίας “E-SENIORS– INITIATION DES SENIORS AUX NTIC ASSOCIATION” από τη Γαλλία (Παρίσι), η Ένωση ατόμων τρίτης ηλικίας “ZIVOT 90” από την Τσεχία (Praha) και το ταξιδιωτικό γραφείο “MERAK VIAGGI S.A.S.” από την Ιταλία (Μιλάνο).

Μάλιστα, ο Δήμος Χανίων διοργάνωσε το Σάββατο στις 7/11/2015 ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα, στο Αμφιθέατρο «Αριστοτέλης» του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.).

p1

Πρόσκληση ημερίδας

Πρόγραμμα ημερίδας

 

 

 

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων