main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

14/9/2015, Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων : Προβολή ταινιούλας " Άκουσέ με " στο πλαίσιο του προγράμματος "Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη...είναι μια μηχανή του χρόνου - Η εποχή του κινηματογράφου”

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015 το απόγευμα, στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης , στο πλαίσιο του προγράμματος Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2015 της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, μια ομάδα καλλιτεχνικά ανήσυχων και ώριμων εφήβων πασχίζει να βάλει μυαλό στους μεγαλύτερους…

 

Η δεκάλεπτη ταινιούλα " Άκουσέ με " βάζει στόχο να μεγαλώσει αυτούς που έχουν το σκήπτρο της ηλικίας... Μια ιδέα που έγινε σενάριο, μερικές ατάκες που έστησαν διάλογο, οι αταξίες που κόπηκαν στο μοντάζ και οι αυτοσχεδιασμοί που …τίναξαν τη σκηνοθεσία, έφτιαξαν τη συντροφιά μας γνήσια καλλιτεχνική ομάδα!

 

Ο Νικόλας, η Μιχαέλλα, η Μαρία, η Αθηνά, η Ρουμπίνη, η Αγγελική, ο Στέφανος,η Άρτεμις και η εμψυχώτρια- εκπαιδευτικός Ρούλα Βουράκη, μας παρουσίασαν την ταινία που με πολύ κέφι τα παιδιά ετοίμασαν για μας.!

 

Η κα Ρούλα Βουράκη μεταξύ άλλων ανέφερε : «Την έμπνευση της κεντρικής ιδέας τη χάρισε στην ταινία το υπέροχα εικονογραφημένο παραμύθι της ταλαντούχας συμπολίτισσας μας Μαρινέλλας Βλαχάκη με τίτλο: «Ο άρχοντας Σκουπίδης». Τον ερασιτεχνισμό και την απειρία των μικρών πρωταγωνιστών μοιράστηκα διακριτικά με τη ματιά και την ευαισθησία μου ως καλή φίλη της Βιβλιοθήκης. Ότι δώσαμε και πήραμε από τη συντροφιά ετούτη ήταν περίσσευμα Αγάπης και χαράς και εγώ προσωπικά χάρισα στο στριμωγμένο χρόνο μου τα υλικά που χρειαζόταν να γίνει ζωτικός!!!!! Καλοτάξιδες πάντα οι καλλιτεχνικές αναζητήσεις των παιδιών!»

Η προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης κα Βιβή Χουδαλάκη, ευχαρίστησε θερμά όλους τους εθελοντές- εμψυχωτές, που με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα βοήθησαν να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2015 για παιδιά με τίτλο: "Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη...» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας, το Future Library και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Συνεχάρη τα παιδιά, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και τόνισε ότι η Βιβλιοθήκη είναι ανοικτή σε προτάσεις και ιδέες τους!

 

p1

 

p2

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων