main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

18/03/2021, Με δύο διακρίσεις, χρυσή και ασημένια, βραβεύτηκε ο Δήμος Χανίων στα “Best City Awards 2020”

Δύο σπουδαίες διακρίσεις, απονεμήθηκαν στον Δήμο Χανίων για καινοτόμες δράσεις και έξυπνες εφαρμογές από τη διοργάνωση “Best City Awards 2020”, όπου διακρίνονται οι καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στις πόλεις της χώρας.

Ο Δήμος Χανίων, που βραβεύεται για μία ακόμη χρονιά στη διοργάνωση, κατέκτησε φέτος δύο βραβεία: το χρυσό βραβείο στον πυλώνα “Πληροφοριακά συστήματα και έξυπνες εφαρμογές”, για το Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαχείρισης θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ, αρμοδιότητας του Τμήματος Τεχνολογιών Πληροφορικής του Δήμου Χανίων και το ασημένιο βραβείο στον πυλώνα “Ασφάλεια”, για το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για πυρκαγιές, με θερμικές κάμερες στην δασική έκταση Αγίου Ματθαίου, αρμοδιότητας του Τμήματος Τεχνολογιών Πληροφορικής και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης που παρέλαβε το βραβεία τόνισε: “Με ιδιαίτερη τιμή παραλάβαμε τα δύο βραβεία από τη σπουδαία διοργάνωση των Best City Awards 2020. Μια διοργάνωση υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, η οποία αναδεικνύει και βραβεύει τη σημαντική δουλειά που επιτελεί η τοπική αυτοδιοίκηση για τους πολίτες. Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή και συνεχίζεται χάρη στους εργαζομένους των υπηρεσιών μας, που βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για να διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ευχαριστούμε από καρδιάς για τη βράβευση και συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα δρομολογούμε ήδη, νέες καινοτόμες ενέργειες και έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών”.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων συμμετείχε ως βασικός ομιλητής στο «9ο Συνέδριο Virtual Smart Cities Conference 2021», όπου στην ενότητα «Οι Έξυπνες Πόλεις Σήμερα» έκανε μια αναλυτική παρουσίαση με τίτλο: “Ψηφιακή Επανάσταση στον Δήμο Χανίων”. Ο κ. Σημανδηράκης περιέγραψε τα σημαντικά ψηφιακά βήματα που έχει κάνει ο Δήμος Χανίων για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας Covid-19, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν νέες δράσεις ήδη δρομολογημένες για το άμεσο μέλλον.

 

p1

logo imageσυμβαίνει

Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού Δήμου Χανίων 2019 – 2023 - Δήμαρχος Χανίων: «Με μία συμμετοχική διαδικασία συνδιαμορφώνουμε το μέλλον μας»
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
«Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων»: Στις 29/11/2021
Συνεχίζονται οι προβολές του κύκλου «Κινηματογραφικές Περιπλανήσεις στα Μονοπάτια Της Ασίας» : Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων – Με την Αρωγή Δήμου Χανίων, ΚΕΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων