Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

10/6/2015, Έναρξη κατασκηνωτικού Προγράμματος του Δήμου Χανίων στην Παιδική Εξοχή – Κατασκήνωση Καλαθά

16.06.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 13:35

Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Χανίων ανακοινώνεται ότι αρχίζουν την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 οι εγγραφές για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2015 στην παιδική εξοχή – Κατασκήνωση Καλαθά, στο πλαίσιο του Κρατικού Προγράμματος με την πρώτη κατασκηνωτική περίοδο να ξεκινά στις 10 Ιουλίου 2015.

Η παραλαβή αιτήσεων θα γίνεται στo Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμΕΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων (Κυδωνίας 29, ισόγειο Δημαρχείου). Πληροφορίες στo τηλέφωνο: 28213 41693. 

1 - Περίοδοι Φιλοξενίας Παιδιών ηλικίας 6 – 16 ετών (που έχουν γεννηθεί από το έτος 1999 έως και το 2009):

Παραλαβή αιτήσεων από Πέμπτη 11 έως και Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015, από 9.00 – 13.00.

Ο προγραμματισμός αφορά στο χρονικό διάστημα από 10 έως 31 Ιουλίου 2015.

Για τα παιδιά ηλικίας 6 – 10 ετών η κατασκηνωτική περίοδος ορίζεται από 10 – 19 Ιουλίου 2015.

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι για τις υπόλοιπες ηλικίες παιδιών θα οριστικοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση παραλαβής των αιτήσεων και κατόπιν εγκρίσεως από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

2- Περίοδος φιλοξενίας ΑμΕΑ

Από 13 έως και 22 Αυγούστου 2015 θα φιλοξενηθούν Άτομα με Αναπηρία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Πρόεδρο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Χανίων, κυρία Αμαλία Μπασιά, τηλ. 28213- 40155 , κινητό 6972718777.

3- Περίοδος φιλοξενίας Ηλικιωμένων

Από 25 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2015 θα φιλοξενηθούν Ηλικιωμένοι από 60 ετών και άνω.

Για περισσότερες πληροφορίες και παραλαβή αιτήσεων θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση μετά το πέρας παραλαβής αιτήσεων του Κατασκηνωτικού Προγράμματος για παιδιά.

Αντίτιμο συμμετοχής

Το ποσό συμμετοχής για τους κατασκηνωτές (παιδιά – ηλικιωμένοι), που θα φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις του Κρατικού Προγράμματος, που θα λειτουργήσουν οι εξουσιοδοτημένοι Δήμοι για το έτος 2015 είναι «30,00» ευρώ, ποσό που θα κατατεθεί σε λογαριασμό Τραπέζης .

Το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν θα συμμετέχει τελικά στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Τα παιδιά των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, καθώς και των οικογενειών που ο ένας ή και οι δύο γονείς είναι άνεργοι, δεν θα καταβάλλουν συμμετοχή.

Τα άτομα με αναπηρίες δεν θα καταβάλλουν συμμετοχή ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που θα συμμετέχουν.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Για παιδιά :

- Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα (χορηγείται από την Υπηρεσία), στην οποία να αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των προστατευόμενων μελών, οι ηλικίες των τέκνων, ο τύπος της οικογένειας (π.χ. μονογεονεϊκή, τρίτεκνη, πολύτεκνη), άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά (π.χ. άνεργοι, ανασφάλιστοι, σε κατάσταση ένδειας, οικογένειες σε κρίση, πληθυσμιακές μειονότητες κ.λ.π.).

- Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται: η κατάσταση υγείας του παιδιού, ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα, ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τυχόν λοιπές παρατηρήσεις (φαρμακευτική αγωγή, αλλεργίες, κ.λ.π.).

Για Ηλικιωμένα Άτομα:

Αίτηση του ατόμου – Υπεύθυνη Δήλωση (χορηγείται από την Υπηρεσία), που θα αναφέρει το ύψος του οικογενειακού ή ατομικού εισοδήματός του.

- Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα και ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Αίτηση κατασκηνωτή

Απαραίτητα εφόδια