main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

27/1/2017, Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Προχωράμε στην αναβάθμιση του δημοτικού, κοινόχρηστου χώρου, επί της οδού Γιαμπουδάκη, ενός πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή”

Στην ανάπλαση του πάρκου επί της οδού Γιαμπουδάκη, ενός δημόσιου αστικού χώρου πρασίνου, έκτασης 2.784,00 m2,με την ανάδειξη των σημαντικών ποιοτικών χαρακτηριστικών, που διαθέτει, και την ταυτόχρονη διεύρυνση της χρήσης του από όλες τις ομάδες των κατοίκων και των διερχομένων, προχωρά ο Δήμος Χανίων, όπως επισημάνθηκε κατά την εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης για την ανάπλαση του εν λόγω πάρκου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων.

Προχωράμε τόσο στη λειτουργική όσο και στην αισθητική αναβάθμισή του συγκεκριμένου δημοτικού, κοινόχρηστου χώρου, επί της οδού Γιαμπουδάκη, ο οποίος αποτελεί πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος χώρος σήμερα υπολειτουργεί, καθώς η υποδομή του δεν είναι αρκετά ανεπτυγμένη, ώστε να προσελκύσει τους συνδημότες μας”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, τονίζοντας ότι στόχος των προωθούμενων παρεμβάσεων είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας του πάρκου, της αίσθησης ασφάλειας, αλλά και της επαφής με τη φύση, που αυτό προσφέρει μέσα στην πόλη.

Ο κ. Βάμβουκας ευχαρίστησε παράλληλα και τους υπαλλήλους του Τμήματος Μελετών και Δημοτικής Περιουσίας της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου για την πολύτιμη συνδρομή τους.

Σημειώνεται ότι η αρχιτεκτονική μελέτη αποσκοπεί στο να διατηρήσει και ν' αξιοποιήσει την αίσθηση της ηρεμίας στο χώρο, δεδομένης μάλιστα της ανάλογης επιθυμίας των κατοίκων της περιοχής. Επίσης, στο σημείο θα προστεθούν κάποιες ιδιαίτερα ήπιες δράσεις, ώστε να δοθεί η ζωντάνια ενός ενεργού δημόσιου χώρου πρασίνου, που απευθύνεται σε όλους.

Ειδικότερα, οι είσοδοι του πάρκου θα διατηρηθούν στα ίδια σημεία, καθώς εξυπηρετούν τις επιθυμητές πορείες για όσους το διασχίζουν, ενώ διαμορφώνεται και μια περιφερειακή εσωτερική πορεία, με σκοπό την αναψυχή και την ανάδειξη των επιμέρους σημαντικών σημείων του.

Επιπρόσθετα, δημιουργούνται περιοχές με επιμέρους χρήσεις, όπως:

  • Φυσικός ελεύθερος χώρος πάρκου (υφιστάμενα ψηλά δένδρα, φυσικό έδαφος).

  • Περιοχές καθιστικών (παγκάκια, τραπεζόπαγκοι).

  • Χώρος ελεύθερου παιχνιδιού.

  • Τοποθέτηση οργάνων παιδικής χαράς σημειακά, σε απόλυτα εποπτευόμενη θέση στο χώρο, απευθυνόμενα κυρίως σε μικρά παιδιά, αλλά κάποια και σε μεγαλύτερα.

  • Χώροι θεματικής φύτευσης (ζώνη φύτευσης, παρτέρια, κήπος με εποχιακά λουλούδια, μικροί λόφοι με αρωματικά ενδημικά βότανα, μικρό φυτώριο για χρήση και από το γειτονικό Δημοτικό Σχολείο, κ.λ.π.).

Στην παρουσίαση της μελέτης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων Αντιδήμαρχοι των Χανίων, εκπρόσωποι φορέων, καταστηματάρχες, κάτοικοι της συνοικίας και της ευρύτερης περιοχής, με τους οποίους επακολούθησε συζήτηση.

p1

p2

p3

p4

p5

p6

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων