main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

22/8/2017, Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Δείχνουμε έμπρακτα την ευαισθησία μας στους συνανθρώπους μας με κινητικές δυσκολίες” - Τοποθέτηση ράμπας κολύμβησης SEATRAC και στην παραλία του Αγ. Ονουφρίου

 

Ο Δήμος Χανίων πρωτοπορεί πανελλαδικά και εγκαθιστά την τρίτη ράμπα κολύμβησης SEATRAC, δείχνοντας την προσοχή και την ευαισθησία του απέναντι στους συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Ως δημοτική αρχή αποφασίσαμε να εγκαταστήσουμε την ηλεκτροκίνητη ράμπα κατανεμημένα ισομερώς σε τρεις παραλίες, στο κέντρο στη Νέα Χώρα, δυτικά στους Αγ. Αποστόλους και ανατολικά στον Αγ. Ονούφριο, καθώς οφείλουμε να δείχνουμε έμπρακτα την ευαισθησία μας προς τους συμπολίτες μας, που δεν έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν. Η κοινωνία μας πρέπει να ευαισθητοποιηθεί σε τέτοια ζητήματα, γιατί αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν ισότιμης συμμετοχής”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε σήμερα, Τρίτη 22/8/2017, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, από την παραλία του Αγ. Ονουφρίου, όπου τοποθετήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου το πρωτοποριακό σύστημα SEATRAC, που επιτρέπει στα άτομα με κινητική αναπηρία να εισέλθουν μόνα τους στη θάλασσα, χωρίς τη βοήθεια συνοδών.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Βάμβουκας, η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για τη διευκόλυνση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στην πρόσβαση τους στην παραλία θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία του Δήμου. “Δεν θα σταματήσουμε, θα ενισχύσουμε και άλλες παραλίες, πρωτοπορώντας και σε αυτόν τον τομέα, καθώς είμαστε από τους λίγους Δήμους σε πανελλήνιο επίπεδο, που διαθέτουν τα συγκεκριμένα συστήματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι επελέγη η παραλία του Αγ. Ονουφρίου για την εγκατάσταση της ηλεκτροκίνητης ράμπας, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα εξυπηρετούνται και τα Άτομα με Αναπηρίες, που φιλοξενούνται στην Παιδική Εξοχή – Κατασκήνωση Καλαθά.

Την παρουσίαση του SEATRAC πραγματοποίησε ο Δημήτρης Νικολουδάκης, αθλητής του ΑΡΙΩΝΑ, στο παραολυμπιακό άθλημα BOCCIA, συνοδευόμενος από τον εκπαιδευτή του Βασίλη Γκίκα.

Σημειώνεται ότι η ηλεκτροκίνητη ράμπα κολύμβησης, με προϋπολογισμό 35.000 ευρώ, έχει σχεδιαστεί από το πανεπιστήμιο Πατρών, αποτελεί ελληνική καινοτομία και έχει κατοχυρωθεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Αποτελείται από μηχανισμό, που περιλαμβάνει ράγες σταθερής τροχιάς, στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα κινείται μέσα και έξω από το νερό με σταθερή ταχύτητα, επιτρέποντας στα άτομα με κινητική αναπηρία να εισέλθουν μόνα τους στη θάλασσα, χωρίς τη βοήθεια συνοδών. Είναι δε πλήρως αυτόνομο, αφού διαθέτει φωτοβολταϊκό σύστημα.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης του συστήματος SEATRAC ακολούθησε συνάντηση του Δημάρχου Χανίων, Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, την Πρόεδρο του Ν.Ο.Χ., κα. Μυλωνάκη, την Πρόεδρο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Χανίων, Αμαλία Μπασιά, δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους της Δ.Ε. Ακρωτηρίου για ζητήματα της περιοχής.

#Κοινωνική Πολιτική,#Ακρωτήρι,#Παραλίες,#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου ,#ΑμεΑ

logo imageσυμβαίνει

Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Στις 14/5/2021
Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 12 & 13/5/2021 στο Πάρκο των Αγ. Αποστόλων: Από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ: Την Τετάρτη 12/05/2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων