main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

18/7/2018, Καθαίρεση τοιχίων επί της οδού Σελίνου. Θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο

Βάμβουκας: Η νυν Δημοτική Αρχή λύνει ζητήματα που εκκρεμούν πολλά χρόνια

p1

Το αίτημα 30 ετών για την καθαίρεση των τοιχίων και την απομάκρυνση των αύλιων χώρων που δυσχέραιναν την κυκλοφορία και δυσκόλευαν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, έγινε πραγματικότητα την Τετάρτη (18/7), επί της οδού Σελίνου στην Νέα Χώρα .

 

Με πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων, ανάδοχος εργολάβος πραγματοποίησε τις παραπάνω εργασίες, στη συμβολή των οδών Σελίνου και Μονής Γωνιάς. Τα συγκεκριμένα τοιχία και οι αύλιοι χώροι που υπήρχαν προκαλούσαν μεγάλο πρόβλημα, στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων (αφού στένευε το οδόστρωμα), όσο και στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας βρέθηκε στο σημείο και επιθεώρησε τις εργασίες καθαίρεσης του τοιχίου.

p2


Μάλιστα, μετά την καθαίρεσή του, άμεσα, θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο στο σημείο εκείνο το οποίο θα έχει δύο πλεονεκτήματα. Θα διευκολυνθεί η διάβαση των πεζών και το οδόστρωμα θα αποκτήσει μεγαλύτερο πλάτος ώστε η κυκλοφορία να γίνει πιο ασφαλής και πιο άνετη για τους οδηγούς.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας δήλωσε: Η νυν Δημοτική Αρχή βάζει στόχους και τους πετυχαίνει, ενώ ταυτόχρονα λύνει ζητήματα που εκκρεμούν πολλά χρόνια. Ένα αίτημα 30 χρόνων που ταλάνιζε τους κατοίκους της περιοχής της οδού Σελίνου στη Νέα Χώρα βρίσκει επιτέλους, λύση. Άμεσα μάλιστα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες κατασκευής του πεζοδρομίου ώστε να ολοκληρωθεί το πλάνο και ο χώρος να αποκτήσει τη λειτουργικότητα που του αρμόζει.

 

Στο σημείο των εργασιών επί της οδού Σελίνου βρέθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων, Γιώργος Πουλιδάκης που ανέφερε: Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα που πήρε την πρωτοβουλία για αυτό το έργο. Ήταν ένα αίτημα πολλών ετών που δεν είχε καταστεί δυνατό να επιλυθεί, μέχρι σήμερα.

 

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο σχέδιο: “Επισκευές συντηρήσεις βελτιώσεις πεζοδρομίων προσβάσεων ΑΜΕΑ εντός Δ.Ε. Χανίων Έτους 2017”.

Η παρούσα μελέτη συντάχθηκε όπως προβλέπεται, στο Τεχνικό Πρόγραμμα Έτους 2017 του Δήμου Χανίων και αναφέρεται σε εργασίες αποκατάστασης φθορών στα πλαίσια συντήρησης των πεζοδρομίων όλου του οδικού δικτύου του Δήμου Χανίων, όπου αυτές απαιτηθούν, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ασφάλεια στη διέλευση των πεζών σε πεζοδρόμια οδών της αρμοδιότητας του Δήμου.

 

 

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»