main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

18/3/2019, Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Ζητάμε την απαραίτητη χρηματοδότηση & την αναγκαία ευελιξία από το κράτος” - Συνεδρίαση Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας Κ.Ε.Δ.Ε. στο Δημαρχείο Χανίων

Eπιδιώκουμε να έχουμε τη σωστή αντιμετώπιση από το κράτος, την απαραίτητη χρηματοδότηση και την αναγκαία ευελιξία, ούτως ώστε να μπορέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να επουλώσουμε τις πληγές μας, έπειτα από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα, που αντιμετωπίσαμε πρόσφατα”. Στη δήλωση αυτή προέβη σήμερα, Δευτέρα 18/3/2019, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο περιθώριο της συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων. Ο κ. Βάμβουκας ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής για την παρουσία τους, προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση των καταστροφών, κάνοντας λόγο για “σημαντικούς συμμάχους” σε αυτή την προσπάθεια.

Βεβαίως και έχουμε δει το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και δεν το αμφισβητούμε, όμως θα πρέπει να γίνουν πολλά, γιατί τα προβλήματά μας είναι τεράστια”, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων, αναφερόμενος και στη σημαντική συνδρομή του καθηγητή Εφαρμοσμένης & Δυναμικής Γεωλογίας, Ευθύμη Λέκκα. “Επίσης είχα την ευκαιρία να τους ενημερώσω για το γεγονός ότι στα Χανιά δεν αντιμετωπίσαμε τις συνέπειες, που είχαμε υποστεί τον Οκτώβριο του 2017, καθώς φροντίσαμε και υλοποιήσαμε σειρά αντιπλημμυρικών έργων. Όμως συνολικά και στο Δήμο Χανίων αντιμετωπίζουμε σημαντικά προβλήματα, καθώς, όπως εκτίμησαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας, το ύψος των καταστροφών προσεγγίζει τα 17,5 εκατ. ευρώ, τα οποία και αιτηθήκαμε από την Κεντρική Κυβέρνηση προς ενίσχυση στο Δήμο Χανίων”, κατέληξε στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο https://youtu.be/nByUFq3SeCQ είναι διαθέσιμη η δήλωση του κ. Βάμβουκα.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε, λόγω των πρόσφατων καταστροφικών φαινομένων, που έπληξαν την Κρήτη και ιδιαίτερα τα Χανιά και των σοβαρών προβλημάτων, που προκλήθηκαν σε βασικές υποδομές. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης αφορούσαν στην αντιμετώπιση των υδρομετεωρολογικών και κατολισθητικών φαινομένων και στην οδική ασφάλεια. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο καθηγητής Εφαρμοσμένης & Δυναμικής Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας, πραγματοποίησε ομιλία, με θέμα: “Φυσικές καταστροφές και κλιματική αλλαγή”. Το “παρών” στη συνεδρίαση έδωσε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεδωράκης.

p1

p3

p2

p3

p3

p4

logo imageσυμβαίνει

Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 10/12/2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
"Πνεύμονες και Περιβάλλον": Ομιλία στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, στις 11/12/2019
Παρουσιάζεται ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019”: Στις 11/12/2019 στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Εορτασμός Μνήμης Όσιου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
“Συζητώντας για την πρόληψη των εξαρτήσεων: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου”: Στις 11/12/2019 στο Πολύκεντρο Σούδας
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων την Κυριακή 08/12/2019
ΔΕΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»
Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά