Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

8/4/2019, Με επιτυχία το σεμινάριο του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων για τις ανοϊκές νόσους

10.04.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 02:04

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.ΠΠ.), στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρόληψης και Αγωγής Υγείας, το διήμερο (5 & 6/4/2019) σεμινάριο με θέμα: “Ψυχοεκπαίδευση Οικογενειακών Φροντιστών, Εθελοντών και Επαγγελματιών υγείας ανοϊκών ασθενών”, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Επαγγελματίες υγείας, φροντιστές ατόμων τρίτης ηλικίας και εθελοντές υγείας παρακολούθησαν το εν λόγω σεμινάριο, στόχος του οποίου ήταν η έγκυρη ενημέρωση για τις ανοϊκές νόσους, με σκοπό τόσο την εκπαίδευση και την στήριξη των καταρτιζομένων όσο και τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας και της ποιότητας ζωής των ασθενών .

Το σεμινάριο, τους συμμετέχοντες του οποίου καλωσόρισαν τόσο ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, όσο και ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Μανούσος Φοβάκης, πραγματοποιήθηκε από την Άννα Παγοροπούλου, Επίκουρο Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Παράλληλα, έγινε παρουσίαση του Κέντρου Ημέρας Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Χανίων από τη Μαρία Γλυνιαδάκη, Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων η κα. Παγοροπούλου κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου εξετάστηκε ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να προστατευθεί ο ασθενής από τις λεγόμενες ψυχοκοινωικές επιπτώσεις της νόσου, προστατεύοντας παράλληλα και την οικογένεια. "Η οικογένεια χρειάζεται από την αρχή να γίνει ομάδα, παρόλο που αποτελεί ένα σύνολο από ξεχωριστά άτομα. Η σύνδεση αυτή επιτυγχάνεται, όταν τα μέλη της δίνουν και παίρνουν υποστήριξη μεταξύ τους. Εν όψει, λοιπόν, αυτής της κατάστασης, που είναι μια σκληρή κατάσταση, από την αρχή επιδιώκουμε να γίνουν ομάδα...Αν ξεκινήσει από νωρίς το πένθος, γι΄ αυτό, που χάθηκε οριστικά, τις δεξιότητες του ασθενούς, που θα χαθούν στο άμεσο μέλλον, και γίνει με σωστές διεργασίες, κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί....Η λύπη είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό, επομένως αφήνουμε τον εαυτό μας να αισθανθεί αυτό το ευγενικό συναίσθημα, χωρίς να φτάνουμε, ωστόσο, ούτε στη θλίψη ούτε στη μελαγχολία", επεσήμανε χαρακτηριστικά η κα. Παγοροπούλου.     

p1

p2

p3