main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

09/07/2021, Γαλάζιες Σημαίες σε 12 παραλίες του Δήμου Χανίων

Π.Σημανδηράκης: “Καταφέραμε να τις αυξήσουμε φέτος, μία ακόμα παραλία με Γαλάζια Σημαία του χρόνου”

Σε 12 παραλίες του Δήμου Χανίων κυματίζουν φέτος οι Γαλάζιες Σημαίες για το 2021, το διεθνές περιβαλλοντικό σύμβολο ποιότητας που απονέμεται σε οργανωμένες παραλίες, οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει το πρόγραμμα, όπως η καταλληλότητα και καθαρότητα των νερών της ακτή, η ασφάλεια των λουομένων κα.

Στην τοποθέτηση της πρώτης Γαλάζιας Σημαίας για το 2021, βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στην παραλία του Καλαθά, όπου ανέκτησε φέτος τη διάκριση και πλέον στο σημείο κυματίζει και πάλι η σημαία. Μαζί του στην έπαρση της σημαίας βρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι, Γιάννης Νικηφοράκης και Στέλιος Μιχαηλάκης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών, Μανώλης Τσιτωνάκης.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε: «Με πολύ μεγάλη χαρά ολοκληρώνουμε φέτος τη διαδικασία ανάρτησης των Γαλάζιων Σημαιών στον Δήμο Χανίων, διάκριση που πιστοποιεί τόσο την ποιότητα των νερών όσο και τη συνολική παροχή υπηρεσιών, που καθιστούν τις παραλίες μας ασφαλείς και προσβάσιμες στους πολίτες. Είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να αυξήσουμε φέτος τις Γαλάζιες Σημαίες και να έχουμε μία επιπλέον στον Δήμο μας, όπως επίσης είναι σημαντικό ότι του χρόνου θα φτάσουμε συνολικά στις 13, με την παραλία του Βλητέ, που από φέτος είναι υπό ένταξη».

Συμπληρωματικά ο κ. Σημανδηράκης τόνισε: «καλύπτουμε περιοχές όπου συγκεντρώνουν την υψηλή προτίμηση των πολιτών και των επισκεπτών και που καθιστούν τον Δήμο μας πιο ελκυστικό μέρος. Συνολικά ελπίζουμε και αυτή η διαδικασία να συμβάλλει στην καλύτερη πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου, δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν. Με ασφάλεια, σύμφωνα με τους κανόνες των ειδικών, να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε φέτος μία επιτυχημένη σεζόν».

Από τη μεριά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιάννης Νικηφοράκης συμπλήρωσε πως «φέτος έχουμε την καλύτερη δυνατή μέριμνα στις παραλίες μας, όπου τα συνεργεία μας έχουν φροντίσει να τοποθετήσουν νέα αποδυτήρια, διαδρόμους καθώς και επιπλέον καλαθάκια αποκλειστικά για ανακύκλωση, σε συνεργασία με την υπηρεσία καθαριότητας και τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.. Παράλληλα, έχουμε φροντίσει να εξασφαλίζουμε πρόσβαση για όλους του συμπολίτες μας, με την τοποθέτηση τριών (3) αυτοκινούμενων θέσεων για ΑΜΕΑ (SEATRACK), καθώς και ξεχωριστών καθισμάτων τύπου JOB στις παραλίες του Δήμου μας».

Οι παραλίες στις οποίες αναρτήθηκαν οι Γαλάζιες Σημαίες για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν είναι: 7 στη Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας: Χρυσή Ακτή, Άγιοι Απόστολοι (2 σημεία), Καλαμάκι, Σταλός, Αγία Μαρίνα (2 σημεία), 4 στη Δ.Ε. Ακρωτηρίου: Αγ. Ονούφριος, Καλαθάς, Σταυρός, Μαράθι και 1 στη Δ.Ε. Χανίων: Νέα Χώρα.

1

2

3

4

5

6

#Ακρωτήρι,#Παραλίες,#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Νέα Κυδωνία ,#Δελτία Τύπου ,#Οικολογία/Περιβάλλον

logo imageσυμβαίνει

«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
«Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων»: Στις 29/11/2021
Συνεχίζονται οι προβολές του κύκλου «Κινηματογραφικές Περιπλανήσεις στα Μονοπάτια Της Ασίας» : Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων – Με την Αρωγή Δήμου Χανίων, ΚΕΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«εύμορφος πόλις»: Έκθεση Αρχειακού Υλικού στο ΚΑΜ, από 10 έως 28 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων