Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Εικαστικές δράσεις στη ΣΠΛΑΝΤΖΙΑ!


Σειρά εικαστικών δράσεων στην Πλατεία 1821 (Σπλάντζια), με στόχο την ανέλιξη της πλατείας σε πεδίο σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας και την άμεση διαδραστική επαφή του κοινού με τη σύγχρονη τέχνη, παρουσιάζει την Παρασκευή, 4 Σεπτέμβρη το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον.
Ταυτόχρονα στις 8.30 μ.μ. θα εγκαινιαστούν τρεις αυτόνομες εικαστικές εκθέσεις σε ισάριθμους ξεχωριστούς και σημαντικούς για την ιστορία της πλατείας χώρους και συνάμα θα παρουσιαστούν ελεύθερες εικαστικές δράσεις στον κεντρικό χώρο της πλατείας.
Στη βενετσιάνικη εκκλησία του Αγίου Ρόκκου θα εγκαινιαστεί η έκθεση σύγχρονης τέχνης “Θεωρίες C” σε επιμέλεια του ιστορικού της Τέχνης Κώστα Λάβδα. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Χρήστος Κεχαγιόγλου, Πάνος Κουφός και Μανούσος Χαλκιαδάκης.
Στην οθωμανική Υπόγεια Κρήνη της Σπλάντζιας θα εγκαινιαστεί η έκθεση σύγχρονης τέχνης “Λουτρικόν” σε επιμέλεια του ιστορικού της Τέχνης δρα Θανάση Μουτσόπουλου. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Λαμπρινή Μποβιάτσου και Άρις Στοΐδης.
Στην αίθουσα Τέχνης “Στοά” θα εγκαινιαστεί η εγκατάσταση φωτογραφίας της Αγγελικής Δουβέρη “Μονογραφίες IV” σε επιμέλεια του Ιωάννη Ν. Αρχοντάκη.
Οι τρεις εκθέσεις και οι ελεύθερες εικαστικές δράσεις στον χώρο της πλατείας εντάσσονται στο πρόγραμμα “ΧΑΝΙaRT 2015 – Εικαστικές Διαδρομές στον Νομό Χανίων” και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων,  την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, την αίθουσα Τέχνης “Στοά” και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – “Ελαιουργείον”. Ολες οι δράσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο.


ΕΙΚΟΝΑ


Αρχεία

  1. 2415