main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random
Ιουλιος  2015
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<σήμερα >>

Συναυλία «Encardia live 2015».

Οι encardia κατεβαίνουν στα ΧΑΝΙΑ παίζουν, τραγουδούν μελωδίες εμπνευσμένες από τα τραγούδια και την παράδοση των Ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας και χορεύουν στους εκρηκτικούς ρυθμούς του Ιταλικού Νότου.

Στον ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΚΗΠΟΣ» ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21.30

Μία παράσταση ταξίδι και γιορτή…ξανά στα ΧΑΝΙΑ

Τραγούδια, χοροί και θρύλοι από τις ατελείωτες μαγικές διαδρομές των encardia.

Από τις πολυφωνικές εκρήξεις των Ελλήνων του Ιταλικού Νότου στους εκστατικούς ρυθμούς της ταραντέλλας pizzica pizzica .

 

Eικαστική δράση με θέμα “Φιλοξενία”

Eικαστική δράση με θέμα “Φιλοξενία” μέχρι την 1η Νοεμβρίου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης “Ελαιουργείον”.

Κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο Rre-use art ή «(Δεν) πετάμε για την τέχνη»

Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω της τέχνης και αναδεικνύοντας την αξία της επαναχρησιμοποίησης – ανακύκλωσης, οργανώνει έναν κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο Rre-use art ή «(Δεν) πετάμε για την τέχνη» από 28 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου 2015 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου και στην Πύλη Σαμπιονάρα.

Συναυλία με τους “Encardia”

Συναυλία με τους “Encardia” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουλίου, στις 9:30 μ.μ., στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Κήπος”.

Eγκατάσταση και performance: «Διαδρομές στη Μεσόγειο».

Εικαστική Εγκατάσταση: Σοφία-Μαρία Ξενάκη | Μουσική: Γιάννης Αναστασάκης
Χορός: Jose Joya, Ζαχαρένια Σταυρουλάκη, Σοφία-Μαρία Ξενάκη
Performance : Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Ιουλίου, 21.30
Έκθεση : 11 – 15/7, 10 π.μ. -2.30 π.μ. και 6 μ.μ. -11μ.μ.
Συνδιοργάνωση : ΚΑΜ – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων – ORFEUS Κέντρο Πολιτισμού και πράσινου τουρισμού

90 χρόνια Μίκης Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης 2015 «Ο Μίκης Θεοδωράκης και η Κρήτη»: Ρεσιτάλ Πιάνου με έργα του Μίκη Θεοδωράκη

Την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015, ώρα: 21.00 στο Μεγάλο Αρσενάλι (ΚΑΜ) θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ πιάνου με έργα του Μίκη Θεοδωράκη, από τον διεθνούς φήμης Γερμανό Πιανίστα Gerhard Folkerts.
Με τη υποστήριξη του Κέντρου Goethe Χανίων.

Διάλεξη και προβολή ντοκυμαντέρ:«Ψηφιακός Δοξιάδης»

Διάλεξη και προβολή ντοκυμαντέρ την Δευτέρα 13 Ιουλίου, 18.00 – 20.30 «Ψηφιακός Δοξιάδης»
Στο πλαίσιο του Digital Doxiadis Architecture Workshop που συνδιοργανώνει το ΚΑΜ, το CTRL SPACE LAB και η Σχολή Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης, το οποίο φιλοξενείται στη Βίλα Κούνδουρου (ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ) οργανώνεται ανοιχτή εναρκτήρια εκδήλωση στο ΚΑΜ
Διάλεξη : Ψnφιακός Δοξιάδnς - Παραμετρική σκέψn για τους ανθρώπινους οικισμούς
Σ. Γιαννούδnς, Ν. Πατσαβός, Αλ. Πετειναρέλnς, Β. Τσεσμετζriς
Προβολή ντοκιμαντέρ : Κωνσταντίνος Δοξιάδης "Ένας ρομαντικός του πραγματισμού"
σκηνοθεσία : Μ. Φάρος - επιμ. : Γ. Τζιρτζιλάκης

Μουσική παράσταση από το πολυφωνικό σύνολο Χανίων “Απόλλων”

Μουσική παράσταση από το πολυφωνικό σύνολο Χανίων “Απόλλων” θα δοθεί την Παρασκευή 10 Ιουλίου, στις 9:30μ.μ., στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου.


Θεατρική παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης.

Θεατρική παράσταση “Αναφορά στον Γκρέκο” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από Δευτέρα 06 Ιουλίου έως την Τετάρτη 08 Ιουλίου 2015, στις 9:30 μ.μ., στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.


Θεατρική παράσταση με το έργο «Οι ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον

Θεατρική παράσταση με το έργο “Οι ηλίθιοι” του Νηλ Σάιμον θα δώσει το 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων την Δευτέρα 06 Ιουλίου 2015 και την Τρίτη 07 Ιουλίου 2015 στις 9μ.μ. στο Βενιζέλειο Ωδείο.

Τα έσοδα θα διατεθούν για τον Σύλλογο “Ορίζοντας”.

 

Ετήσια Γενική Έκθεση εικαστικής δημιουργίας των Μελών του Συλλόγου Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων «ΙΡΙΣ» με τίτλο ΙΡΙΔΙΣΜΟΙ 2015

Ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων «ΙΡΙΣ» συνδιοργανώνουν στην Πύλη της Άμμου (Sabbionara) την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015 και ώρα 20.30 μ.μ., την Ετήσια Γενική Έκθεση εικαστικής δημιουργίας των Μελών του Συλλόγου, με τίτλο ΙΡΙΔΙΣΜΟΙ 2015.

Πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2015 – ΕΙΚΑΣΤΙΚέΣ ΔΙΑΔΡΟΜέΣ στο Νομό Χανίων»:Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «Έσω-ΜΥΘΟΛΟΓΙΕΣ»

Η   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, η  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ, η  ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ και το  ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΧΑΝΙΩΝ - ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΝ, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2015 – ΕΙΚΑΣΤΙΚέΣ ΔΙΑΔΡΟΜέΣ στο ΝΟΜό ΧΑΝίΩΝ», παρουσιάζουν την ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ «Έσω-ΜΥΘΟΛΟΓΙΕΣ» στον ΑΓΙΟ ΡΟΚΚΟ στην ΠΛΑΤΕΙΑ 1821, ΣΠΛΑΝΤΖΙΑ, ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ, ΧΑΝΙΑ, ΚΡΗΤΗ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ:  4.7.2015 – 19.7.2015 ΑΝΟΙΚΤΑ: ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 20.00-22.00

Eκθεση της ναυτικής συλλογής του ναυάρχου Horatio Nelson στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης.

Το Σάββατο 27 Ιουνίου, το βράδυ και ώρα 20:00 άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό η «Ναυτική Συλλογή του Ναυάρχου Horatio Nelson» στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, με εκδήλωση στον αύλιο χώρο του Φρουρίου Φιρκά στο λιμάνι των Χανίων στην Κρήτη.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 31/08/2015.

Εκθεση σύγχρονης τέχνης με θέμα: «Κρίκος IV»

Εκθεση σύγχρονης τέχνης με θέμα “Κρίκος IV” στο υπερώο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων έως τις 20 Ιουλίου. Λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. – 2 μ.μ., Δευτέρα και Παρασκευή 8 – 10 μ.μ.

Eκδήλωση μνήμης «Κύπρος 1974 – 41η Επέτειος»

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις μνήμης & τιμής για τους Πεσόντες & Αγνοούμενους κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 41η Επέτειος που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 και ώρα: 19.30 στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Κρητών στην Κύπρο το 1974.

 

 

ΚΥΠΡΟΣ 1974

Η μ έ ρ ε ς M ν ή μ η ς & T ι μ ή ς

41η Επέτειος

Dance Days 2015:Ερωτόκριτος από τους Χαϊνηδες & την ομάδα ακροβατών «Κι όμως κινείται...»

Η μεγάλη βραδιά έναρξης του Dance Days 5. Μη το χάσετε!

Μια νέα ανάγνωση του Ερωτόκριτου, διαφορετική από τις συνηθισμένες, προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα χορού ελλήνων ακροβατών «Κι όμΩς κινείται», σε μια μουσική παράσταση βασισμένη στην κορυφαία έμμετρη μυθιστορία του Βιτσέντζου Κορνάρου.Μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 30 Ιουνίου του 2014 και περιοδεύει φέτος σε Αθήνα, Χανιά και Θεσσαλονίκη.

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά «Το πιο όμορφο κυκνάκι»

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά “Το πιο όμορφο κυκνάκι” ή “ποια είναι η απατηλή και ποια είναι η αληθινή ομορφιά” θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 14 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο “Επιλογές”, Α. Παπανδρέου 95.
Τα παιδιά θα συμμετέχουν στη δραματοποιημένη αφήγηση και θα εκφραστούν  δημιουργικά με μουσική, κίνηση, χορό και εικαστική έκφραση με ζωγραφική και κολλάζ.


Μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο “Παραμονές της Επανάστασης” και ποιήματα με τίτλο “Χάθηκε το καλοκαίρι”.

To Τμήμα Επαγγελματικής Κατάρτισης – Φυσικής Αποκατάστασης και Κοινωνικής Ενταξης των ΑμεΑ στο πλαίσιο καλλιτεχνικών δρώμενων παρουσιάζει την Τετάρτη 15 Ιουλίου και ώρα 11 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΑΜΕΑ Χανίων του ΚΚΠΠΚ (Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Χανίων, τέρμα Εμμανουήλ Πιμπλή Αγιος Ιωάννης) μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο “Παραμονές της Επανάστασης” και ποιήματα με τίτλο “Χάθηκε το καλοκαίρι”.


«Ο Δημήτρης Μυταράς και οι συνεργάτες του στην Ανώτατη σχολή Καλών Τεχνών» στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.

Το φιλότεχνο κοινό των Χανίων έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά τα  έργα του Δημήτρη Μυταρά στην έκθεση “Ο Δημήτρης Μυταράς και οι συνεργάτες του στην Α.Σ.Κ.Τ.”, που εγκαινιάστηκε την Δευτέρα 13 Ιουλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, ενώ αμέσως μετά στο Γιαλί Τζαμί έγιναν τα εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης “Carousel” του Αγγελου Αντωνόπουλου που υπήρξε ένας από τους μαθητές και συνεργάτες του Δημήτρη Μυταρά.

“Ο Δημήτρης Μυταράς και οι συνεργάτες του στην Α.Σ.Κ.Τ.” αποτέλεσε ιδέα του Ζαχαρία Αρβανίτη και η ιδέα αυτή υλοποιήθηκε αρχικά στο Μουσείο Μπενάκη, ενώ στα Χανιά παρουσιάζεται ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της έκθεσης.

Η διάρκεια της έκθεσης  έως 23 Σεπτεμβρίου και θα λειτουργεί από Τρίτη έως και Σάββατο, 10 το πρωί έως 2 το μεσημέρι και από 7 έως 10 μ.μ.

 

Χορευτικό γαϊτανάκι για το συσσίτιο της Μητρόπολης.

Δέκαεπτά χορευτικοί Σύλλογοι ενώνονται σε ένα χορευτικό γαϊτανάκι για την ενίσχυση του κεντρικού συσσιτίου της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 8:30μ.μ. στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.
Στην εκδήλωση που διοργανώνουν η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., συμμετέχουν οι Σύλλογοι: Αροδαμός, Βιγλάτορες, Ετεοκρήτες, Ζάλος, Καγιαλές, Λαογραφικός Ομιλος Χανίων, Λεβεντογέννα Κρήτη, Μαδάρες, Το Μετερίζι, Ονειροκρήτες, Ομιλος Βρακοφόρων, Το Ρόδο, Σκλόκα, Σταυραετοί, Σφακιά, Ψηλορείτης, Φάρος. Παίζουν οι μουσικοί: Χάρης και Γιώργος Παντερμάκης, Ανδρέας Λιλικάκης, Λευτέρης Μαθιουδάκης.

 

Παράσταση «Το Τσίρκο του Καραγκιόζη» στον Δημοτικό Κινηματογράφο Κήπο

O θίασος «Σκιές & Γέλια» παρουσιάζει την παράσταση «Το Τσίρκο του Καραγκιόζη» την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 και ώρα:21.00 στον Δημοτικό Κινηματογράφο Κήπο. Πρόκειται για μια πλήρως χιουμοριστική παράσταση, η οποία ξεκινάει με τα κολλητήρια να διαφημίζουν το τσίρκο με τον μοναδικό, δικό τους τρόπο και αφού όλοι οι γνωστοί ήρωες παρελάσουν από το πανί για να πάνε στο τσίρκο, ξεκινάει η διασκέδαση με τα καμώματα του Καραγκιόζη, ο οποίος κάνει ταχυδακτυλουργικά κόλπα και τους υπόλοιπους συντελεστές του τσίρκου να δίνουν ρεσιτάλ γέλιου!...

'Που θα πάει αυτή η βαλίτσα' συναυλία με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 21:30
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

 


Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έρχεται από μια θριαμβευτική χρονιά!

Μετά τις sold out συναυλίες της στο Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τις οποίες παρακολούθησε χιλιάδες κόσμου και απέσπασε θριαμβευτικά σχόλια από τον τύπο αλλά και την εξαιρετικά επιτυχημένη φετινή - επίσης sold out - θεατρική της παρουσία στη παράσταση ΠΙΑΦ, ..με μια βαλίτσα στο χέρι .. ξανασυναντάει τους φίλους της σ' ολόκληρη την Ελλάδα, μ' ένα πρόγραμμα εφ' όλης της.

Είσοδος : 15 € , Προπώληση : 12 €

Η Προπώληση εισητηρίων γίνεται από τα καταστήματα Public.

 

'Η Βέφα μαγειρεύει Slimmer'

Το νέο της βιβλίο με τίτλο "Η Βέφα μαγειρεύει Slimmer" θα παρουσιάσει η Βέφα Αλεξιάδου την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 8:30μμ στο ιστορικό καφέ ΚΗΠΟΣ. Η Βέφα Αλεξιάδη θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Την εκδήλωση διοργανώνουν το βιβλιοπωλείο "Βιβλιοεμπορική" και οι εκδόσεις "Ψυχογιός".

Έκθεση σύγχρονης χαρακτικής με θέμα 'Πόλεις: (Α)όρατες-Ακυβέρνητες-Ανοχύρωτες'

ΕΓΚΑΙΝΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 23.7.2015 στις 20.30 της Έκθεσης Σύγχρονης Χαρακτικής "ΠΟΛΕΙΣ: (A)ΟΡΑΤΕΣ - ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ - ΑΝΟΧΥΡΩΤΕΣ" στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, Ανδρέα Παπανδρέου 70, Δικαστήρια, Χανιά, Κρήτη. 

 

Εικαστική Επιμέλεια: Βίκυ Τσαλαματά, Μανόλης Γιανναδάκης & Δήμητρα Σιατερλή.

Κείμενα Τεκμηρίωσης: Γιάννης Μπόλης.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης: από 23 Ιουλίου έως 12 Σεπτεμβρίου

                                                                             Δευτέρα 8μμ-10μμ

                                                              Τρίτη έως Παρασκευή 11πμ-2μμ

Είσοδος: Ελεύθερη.

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο 'Iron never lies to us'

Από την Δευτέρα 20 Ιουλίου έως και τις 26 Ιουλίου, το χανιώτικο κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει την έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Μπαρούνη και Σάββα Κόη με τίτλο " Iron Never Lies 2 us ". 

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον Άγιο Ρόκκο στην Σπλάντζια.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 11πμ-1μμ και 8μμ-11μμ

Είσοδος: Ελεύθερη.

Διοργάνωση: 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ΛΕ.Φ.ΚΙ.

Πρόγραμμα Dance days για την Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Τρίτη 21 Ιουλίου 

09:00-12:00, Σεμινάριο, Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

 • Co-creation – learning and making in a spirit of serious fun, Jeanne Yasko 13:00-15:00, Σεμινάριο, Studio ΚΕΡ Έφης Καλούτση

 • Σύγχρονο με ακροβατικά στοιχεία εδάφους,

  Χριστίνα Σουγιουλτζή (Χορεύτρια-χορογράφος, συνιδρύτρια της ομάδας: κι όμΩς κινείται) 17:00-19:30, Σεμινάριο, Studio ΚΕΡ Έφης Καλούτση

 • Martha Graham Technique, Όλια Τορναρίτου

  Παραστάσεις, Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων 21:00 Álvaro Esteban Lopez (from Spain), “Antípodas” 21:30 Dante Murillo (from Austria), “Rockers” 22:15 Claudia Catarzi (from Italy), “Qui, ora”

 •  

 • Τιμές εισιτηρίων: 3 παραστάσεις: 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (ανεργίας, φοιτητικό, προπώληση
  2 παραστάσεις: 12ευρώ (κανονικό), 9ευρώ (ανεργίας, φοιτητικό, προπώληση)
  1 παράσταση : 7ευρώ (κανονικό), 5ευρώ (ανεργίας, φοιτητικό, προπώληση)

Πρόγραμμα Dance days για την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Τετάρτη 22 Ιουλίου

09:00-12:00, Σεμινάριο, Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

 • Co-creation – learning and making in a spirit of serious fun, Jeanne Yasko 13:00-15:00, Σεμινάριο, Studio ΚΕΡ Έφης Καλούτση

 • Σύγχρονο με ακροβατικά στοιχεία εδάφους, Χριστίνα Σουγιουλτζή 17:00-19:30, Σεμινάριο, Studio ΚΕΡ Έφης Καλούτση

 • Martha Graham Technique, Όλια Τορναρίτου 19:45-20:45 Μουσικός αυτοσχεδιασμός με κρουστά και άλλα πρωτογενή όργανα με τον

 

Πρόγραμμα Dance days για την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Πέμπτη 23 Ιουλίου

 • 09:00-12:00, Σεμινάριο, Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων
  Co-creation – learning and making in a spirit of serious fun, Jeanne Yasko
 • 13:00-16:00, Εργαστήριο, Studio ΚΕΡ Έφης Καλούτση
  Contemporary dance and conscious movement,
  Catalina Carrasco (Χορεύτρια-χορογράφος-performer, καλλιτεχνική διευθύντρια του
  φεστιβάλ χορού: Palma amb la Dansa-Ισπανία)
 • 17:00-19:00, Σεμινάριο, Studio ΚΕΡ Έφης Καλούτση
  Improvisation and composition – the Playful Body,
  Dante Murillo (Χορευτής-χορογράφος με έδρα τη Βιέννη-Αυστρία)
 • 19:30-20:30 παρουσίαση κρητικών χορών για τους συμμετέχοντες χορογράφους-
  χορευτές από τον παραδοσιακό όμιλο Χανίων “Ο Φάρος”, Υπαίθριος χώρος Πινακοθήκης

 

Πρόγραμμα Dance days για την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Παρασκευή 24 Ιουλίου

 • 09:00-12:00, Σεμινάριο, Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων
  Co-creation – learning and making in a spirit of serious fun, Jeanne Yasko
 • 12:00-12:30 Παρουσίαση του σεμιναρίου , ελεύθερη για το κοινό
 • 13:00-15:30, Σεμινάριο, Studio ΚΕΡ Έφης Καλούτση
  Η σωματική και νοητική αντοχή σε μία κινητική πράξη,
  Γιάννης Καρούνης (Χορευτής-χορογράφος-performer, διδάσκαλος χορού, filmmaker,
  ιδρυτικό μέλος του Athens Video Dance Project, Dancetheater.gr, workinProgress Dance)
 • 17:00-19:00, Σεμινάριο, Studio ΚΕΡ Έφης Καλούτση
  Improvisation and composition – the Playful Body, Dante Murillo

 

Φιλοτελική έκθεση γραμματοσήμων στην Πύλη Σαμπιονάρα

ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΣΑΜΠΙΟΝΑΡΑ

Φιλοτελική έκθεση γραμματοσήμων

Η Φιλοτελική Πολιτιστική Εταιρεία Χανίων “Ο Φάρος” σε συνδιοργάνωση με την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., το Δήμο Χανίων και τα ΕΛΤΑ διοργανώνουν την 4η Φιλοτελική Εκθεση γραμματοσήμων, νομισμάτων, καρτ ποστάλ στην Πύλη Sabbionara, Κουμ Καπί.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 29 Ιουλίου και θα λειτουργεί καθημερινά 10 π.μ. – 1:30 μ.μ. & 6 μ.μ. – 11 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

 

Πρόγραμμα Dance days για το Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Σάββατο 25 Ιουλίου

 • 09:00-12:00, Σεμινάριο, Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων
  Objects and scene – partnering,
  Margaux Marielle – Trehouart and Elik Niv
  (Χορεύουν για την ομάδα: Sasha Waltz and Guests-Γερμανία)
 • 12:00-14:00 Διαλέξεις, Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων
  – “”Dance Days”, ένα φεστιβάλ μονόδρομος ελπίδας στην κρίση”
  Σοφία Φαλιέρου, (Χορεύτρια, Χορογράφος, Καλλιτεχνική Διευθύντρια Dance Days Chania)
  – “Δημιουργώντας ένα πρόγραμμα χορού στο σχολικό περιβάλλον”
  Αφροδίτη Αντύπα, (Χορογράφος)
  – “Το σώμα του βλέμματος”, Χορός και Φωτογραφία
  Γιώργος Αναστασάκης, (Φωτογράφος)
 • 13:00-15:30, Σεμινάριο, Studio ΚΕΡ Έφης Καλούτση
  Η σωματική και νοητική αντοχή σε μία κινητική πράξη, Γιάννης Καρούνης
 • 17:00-19:00, Σεμινάριο, Studio ΚΕΡ Έφης Καλούτση
  Improvisation and composition – the Playful Body, Dante Murillo

 

Πρόγραμμα Dance days για την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Κυριακή 26 Ιουλίου

 • 09:00-12:00, Σεμινάριο, Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων
  Objects and scene – partnering, Margaux Marielle – Trehouart and Elik Niv
 • 13:00-16:00, Σεμινάριο, Studio ΚΕΡ Έφης Καλούτση
  Play for Dance Days 5 Chania
  Σοφία Μαυραγάνη (Χορογράφος, διδάσκει χορογραφία/σύνθεση και αυτοσχεδιασμό
  προτείνοντας νέα εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά μοντέλα όπως το «Out of order» και το
  ερευνητικό πρόγραμμα playfor4 και playforPLACE, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό)
 • 17:00-20:00, Εργαστήριο, Studio ΚΕΡ Έφης Καλούτση
  Contemporary Technique “Physical experimentation”,
  Iris Heitzinger (Χορεύτρια-χορογράφος-performer, διδάσκει χορό, κινείται και εργάζεται στη
  Βαρκελώνη και στο Σάλτσμπουργκ)

 

Πρόγραμμα Dance days για την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Δευτέρα 27 Ιουλίου

 • 09:00-12:00, Εργαστήριο, Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων
  Animal instinct, Matan Levkowich (Χορευτής, βραβευμένος χορογράφος από το φεστιβάλ «Hazira» για τη συμμετοχή του με το έργο «New dance» το 2010)
 • 13:00-16:00, Σεμινάριο, Studio ΚΕΡ Έφης Καλούτση
  Play for Dance Days 5 Chania  Σοφία Μαυραγάνη
 • 21:30, Παράσταση, Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων
  Editta Braun Company (from Austria), ” Paula”

 

Έκθεση φωτογραφίας στο Νεώριο Μόρο από την ΛΕ.Φ.ΚΙ.

Έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο “θεματικό portfolio”, με τις συμμετοχές που διακρίθηκαν στον 7ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας, θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Ιουλίου μέχρι τις 3 Αυγούστου στο Νεώριο Μόρο (Ι.Ο.Χ.).


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 25 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ.

Η 'Αγγελική' την Παρασκευή 24 Ιουλίου στην Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

"Αγγελική"

Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 21:00

Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Είσοδος: 10 ευρώ

Ο θίασος "Killing the fly", παρουσιάζει το μελόδραμα "Αγγελική", βασισμένο στην αληθινή ιστορία της Αγγελικής Ματθαίου, προσφυγοπούλας από την Σμύρνη που έζησε στο Ρέθυμνο, όπως η ίδια την κατέγραψε σε τετράδιο που βρέθηκε μετά τον θάνατό της.

Ο θίασος "killing the fly", παρουσιάζει το μελόδραμα "Αγγελική",βασισμένο στην αληθινή ιστορία της Αγγελικής Ματθαίου ,προσφυγοπούλας από τη Σμύρνη που έζησε στο Ρέθυμνο,όπως η ίδια την κατέγραψε σε τετράδιο πουβρέθηκε μετά τον θάνατό της. - See more at: http://www.diktyofm.gr/ekdilosis/1132-angeliki-killing-the-fly-chania-dimotiki-pinakothiki-chanion#sthash.WtPD4Lub.dpuf

Στο Μοναστήρι του Καρόλου η εικαστική έκθεση του Serif Salabi

ΣΤΟ “ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ”
Εικαστική έκθεση


Εκθεση, με τίτλο “Stroller” του Serif Salabi, θα φιλοξενηθεί από τις 23 Ιουλίου  μέχρι τις 7 Αυγούστου στο “Μοναστήρι του Καρόλου – Kibar”.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 23 Ιουλίου και η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 7 – 11 μ.μ.

Τρωάδες του Ευριππίδη με Νοηματική γλώσσα στα χορικά

Τρωάδες του Ευριππίδη με Νοηματική γλώσσα στα χορικά

παρουσιάζεται στα Χανιά, στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου, από το “Διάχρονο Θέατρο” της Μαίρης Βιδάλη.

Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 26 Ιουλίου στις 21.00.

Είσοδος Ελεύθερη

'Από τον κήπο της παράδοσης' του Λαογραφικού Ομίλου Χανίων στην Ανατολική Τάφρο

Μουσικοχορευτική παράσταση "Από τον κήπο της παράδοσης" στην Τάφρο από τον Λαογραφικό Όμιλο Χανίων.

Μια παράσταση εμπνευσμένη από την λαϊκή παράδοση θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 στις 21:00 στο ανοιχτό θέατρο της Ανατολικής Τάφρου.

Είσοδος Ελεύθερη.

Βραδιά πιάνου με τον Γκέρχαρτ Φόλκερτς στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου

Βραδιά πιάνου με τον Γκέρχαρτ Φόλκερτς στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου

Βραδιά πιάνου με τον Γκέρχαρτ Φόλκερτς
Κυριακή 26 Ιουλίου 2015, ώρα 20:30
Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου
Χανιά, Κρήτη

 

'Ο Μαγικός κόσμος της παραμυθούπολης' Δευτέρα 27 Ιουλίου στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΗΠΟΣ

Ο Μαγικός κόσμος της παραμυθούπολης

Δευτέρα, 27. Ιουλίου 2015, 20:00

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015, Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ, ώρα : 20.10 & 21.30
Διοργάνωση : ΘΕΑΤΡΟ «ΤΕΧΝΟΡΑΣΗ»
Είσοδος : 10 €

Η 'Αντιγόνη' του Σοφοκλή, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Αντιγόνη του Σοφοκλή, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

Την τραγωδία του Σοφοκλή Αντιγόνη , ένα διαχρονικό τραγικό σχόλιο στην  αλαζονεία της εξουσίας, παρουσιάζει η 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ σε συνεργασία με το ΔH.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, το καλοκαίρι του 2015 σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

Η Παράσταση θα δωθεί στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου Τρίτη 28 Ιουλίου και ώρα 21:30

Είσοδος: 17ευρώ - Μαθητικό, Φοιτητικό, Ανέργων, άνω των 65 ετών: 13 ευρώ.

'5η Συνάντηση Παραδοσιακών Συγκροτημάτων' Αροδαμός 2015

Η Ιερά Μητρόπολις Κυδωνίας και Αποκορώνου

           ο Δήμος Χανίων

και ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος Αροδαμός

          παρουσιάζουν

την 5η Συνάντηση Παραδοσιακών Συγκροτημάτων

         Αροδαμός 2015

την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 και ώρα 20:30

στην Πλατεία πίσω από το Τέμενος του Κιουτσούκ Χασάν (Γιαλί Τζαμισί)

Είσοδος: Ελεύθερη.

Η Χορωδία Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Χανίων 'Άγιος Πολύκαρπος' σε μία μοναδική βραδιά στους Τάφους των Βενιζέλων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

     ο Δήμος Χανίων

και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ

      παρουσιάζουν

την Χορωδία Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Χανίων

    "Άγιος Πολύκαρπος"

σε μία μοναδική μουσική βραδιά με τίτλο

"Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα....αγκαλιά με το φεγγάρι..."

Συναυλία 'Τραγουδάμε Μίκη'

 • Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015, ώρα 21:00 – Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Συναυλία «Τραγουδάμε Μίκη»

Χανιώτες καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα σε μια μοναδική μουσική βραδιά με έργα του Μίκη Θεοδωράκη.

Είσοδος: Ελεύθερη

Συναυλία 'Η Κρήτη στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη'

 • Τρίτη 28 Ιουλίου 2015, ώρα 21:00 – Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Συναυλία «Η Κρήτη στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη».

Είσοδος: Ελεύθερη

Έκθεση 'ο Ζορμπάς επιστρέφει στον τόπο του, 50 χρόνια μετά'

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015, ώρα 20:30 – Μεγαλο Αρσεναλι (ΚΑΜ)

Έκθεση «Ο Ζορμπάς επιστρέφει στον τόπο του, 50 χρόνια μετά»

Διάρκεια έκθεσης: έως 27 Αυγούστου 2015

'Μάθε με να χορεύω' - Χαιρετισμός στον 90χρονο Μίκη μας.

 • Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015, ώρα 19:45 – Ενετικό Λιμάνι Χανίων

«Μάθε με να χορεύω» – Χαιρετισμός στον 90χρονο Μίκη μας

Οι Χανιώτες και οι επισκέπτες της πόλης δημιουργούν μια ανθρώπινη αλυσίδα από την μια έως άλλη άκρη του Ενετικού Λιμανιού χορεύοντας τον χορό του Ζορμπά με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Προβολή της ταινίας 'Ζορμπάς ο Έλληνας'

 • Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015, ώρα 21:30 –  Πρώην Λιμενικό Περίπτερο

Προβολή της ταινίας «Ζορμπάς ο Έλληνας»

Υπαίθρια προβολή της ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη «Ζορμπάς ο Έλληνας», στην πλατεία του πρώην λιμενικού περιπτέρου στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

'ο Μίκης Στο Σινεμά' Προβολές κινηματογραφικών ταινιών με μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

«Ο Μίκης στο Σινεμά»: Κινηματογραφικές προβολές ταινιών με μουσική Μίκη Θεοδωράκη

Από την Τρίτη 28 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 4 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μία σειρά προβολών κινηματογραφικών ταινιών με μουσική επένδυση του Μίκη Θεοδωράκη στον Δημοτικό κινηματογράφο ΚΗΠΟΣ και στον κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟΝ.

Είσοδος: Ελεύθερη

Συναυλία μουσικής έθνικ από τα συγκροτήματα

Συναυλία μουσικής Έθνικ από τα συγκροτήματα Νοστωδία & Μαρσύας στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, την Τετάρτη 29 Ιουλίου.

Ώρα: 21.30
Είσοδος : 5 €
Διοργάνωση : Λεωνίδας Βιγλάκης

Η Μουσική Παράσταση 'Μέρες Ραδιοφώνου - 50 Χρόνια Ελλάδα' στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Μέρες Ραδιοφώνου «50 χρόνια Ελλάδα» Μουσικοθεατρική παράσταση στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Η μουσική θεατρική παράσταση που κέρδισε τις καλύτερες κριτικές κοινού και κριτικών και παίχτηκε για δύο χρόνια στο «Γυάλινο μουσικό θέατρο» και στο θέατρο «Badminton» στην Αθήνα, έρχεται στα Χανιά, την Πέμπτη 30 Ιουλίου και ώρα 21.30 στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου.

 

«Μυθικές Επ-(αν)-αφηγήσεις» από σήμερα Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων - Ελαιουργείον παρουσιάζει από σήμερα την  Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «Μυθικές  Επ-(αν)-αφηγήσεις» στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 70, Δικαστήρια, Χανιά, Κρήτη) σε επιμέλεια της Δρ. Εύας Κέκου.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ:  30.7.2015 – 12.9.2015

ΑΝΟΙΚΤΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 20.00-22.00, ΤΡΙΤΗ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11.00-14.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τα μικρά ξωτικά λατρεύουν τα παιχνίδια

Θεατροπαιχνίδια Χριστουγεννιάτικου περιεχομένου με έμφαση στην κίνηση και στη φαντασία των παιδιών

Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Αγίου Ιωάννη ,16:00 

Χιόνι, γέλια και χαρές, Χριστουγεννιάτικες ευχές

Πάρτε πινέλα και δημιουργήστε εντυπωσιακά χιονισμένα τοπία

Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Αγίου Ιωάννη ,17:00

logo imageσυμβαίνει

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με τηλεδιάσκεψη: Στις 2/2/2022
Παράταση της εκπαιδευτικής δράσης για παιδιά «Ποιο είναι το δικό σου όνειρο για το 2022;» - Έως 11/2 οι συμμετοχές
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου στα Χανιά: Από 27 έως 30/1/2022 στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Κλαδισού
"Συζητήσεις Γονέων εφήβων": Διαδικτυακό σεμινάριο από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Χανίων & τον ΟΚΑΝΑ
«Η Προίκα του Μωρού» για τις νέες μητέρες στον Δήμο Χανίων – Δικαιολογητικά και τρόποι συμμετοχής στο πρόγραμμα
Ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος σε κοινωνικό ευάλωτους πολίτες του Δήμου Χανίων
Συμμετοχή στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Χανίων
«Δανεισμός με παραγγελία» για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη & τις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων
Κατάθεση Δελτίου Απογραφής στρατευσίμων (κλάσεως 2025) για τους γεννηθέντες το 2004
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων