Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις

Εθνικό Θέατρο - Μικρό Εθνικό “Τραμπάλα”


ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Μικρό Εθνικό

Στιούαρτ Μέλτον

Τραμπάλα

Μια παράσταση για παιδιά ηλικίας από 2 ετών

Από πολύ μικρός μαθαίνεις πως κανείς δεν μπορεί να κάνει τραμπάλα μόνος του. Δεν είναι εύκολο να είσαι μικρός. Όλα όμως γίνονται ευκολότερα μ’ έναν φίλο.

Ένα έργο για την πρώτη φιλία. Για εκείνη την πρώτη στιγμή που καταλαβαίνεις πως μ’ έναν φίλο μπορείς να κατακτήσεις πιο ψηλές κορυφές. Να φτιάξεις πιο μεγάλα διαστημόπλοια, πιο πολύχρωμες ζωγραφιές. Για εκείνη τη μαγική στιγμή, που δεν θα ξεχάσεις ποτέ. Ένα έργο για τη συνεργασία και το παιχνίδι. Για το μοίρασμα. Για τον θυμό, την αδικία, τη διαπραγμάτευση, τον τσακωμό, αλλά και την υποχώρηση, τη συγχώρεση.

Η Σοφία Πάσχου, μια σκηνοθέτις που μιλά με μοναδική μαεστρία απευθείας στις καρδιές των μικρών και πολύ μικρών παιδιών, δημιουργεί μια παράσταση που χρησιμοποιεί τους κώδικές τους για να μπει στον κόσμο τους. Η κάθε κίνηση ισοδυναμεί με μια λέξη. Η σχέση των σωμάτων μέσα στον χώρο μετατρέπεται σε διάλογο. Γεννιέται έτσι ένα ευρηματικό, σωματικό λεξιλόγιο για να περιγράψει τις πολύ μεγάλες αγωνίες μιας ηλικίας κατά την οποία ο κόσμος μοιάζει με τεράστιο ερωτηματικό.

Οι λιλιπούτειοι θεατές γελούν, απορούν, ταυτίζονται και συνειδητοποιούν πως υπάρχουν φόβοι που μοιραζόμαστε όλοι. Κι όσα μοιραζόμαστε γίνονται ευκολότερα.

Ένα κορίτσι, ένα αγόρι και το σκάμμα μιας παιδικής χαράς. Ένας εξαφανισμένος μαλλιαρός κούνελος, ένας χυμός μήλου και μια τραμπάλα. Δύο ηθοποιοί που θυμίζουν παιδιά: μιλάνε λίγο, παίζουν πολύ, πειραματίζονται, εξερευνούν κι ανακαλύπτουν τα όρια του κόσμου και τα δικά τους.

Η τραμπάλα, ως εικόνα, αλλά και ως το βασικό πεδίο σκηνικής δράσης συμβολίζει τη συσχέτισή μας με τους άλλους, το μοίρασμα, αλλά και την ισορροπία. Η ζωή, με τα πάνω και τα κάτω της, δεν παύει ταυτόχρονα να είναι μια συνεχής διαπραγμάτευση με τους γύρω μας. Άλλωστε, όταν κάνουμε τραμπάλα υπάρχει πάντοτε κάποιος στην άλλη πλευρά που μας βοηθά να εκτιναχθούμε ψηλά.


συντελεστές παράστασης

Μετάφραση : Τζούλια Διαμαντοπούλου | Δραματουργία, Επιμέλεια κίνησης : Juan Ayala | Σκηνοθεσία : Σοφία Πάσχου

Σκηνικά, Κοστούμια : Ευαγγελία Θεριανού | Μουσική : Νίκος Γαλενιανός | Φωτισμοί : Γιώργος Καλαντζής

Βοηθός σκηνογράφου - ενδυματολόγου : Έλλη Παπαδάκη

διανομή ρόλων

Κορίτσι : Μαρία Δαμασιώτη | Αγόρι : Άλκης Μπακογιάννης


Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, 17.30 και 19.30

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018, 11.00

Είσοδος ελεύθερη


Διάθεση προσκλήσεων στην ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, Παλιό Λιμάνι Χανίων