Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Συνάντηση τουρισμού υπαίθρου και νέων τεχνολογιών


Ξεκινά το Σάββατο 26 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την  Τρίτη 29 Ιουνίου, η πρώτη συνάντηση που διοργανώνει η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, σε συνεργασία με  το Κέντρο Ανάπτυξης και Προώθησης του Αγροτοτουρισμού «ΓαιοΠυξίδα», την υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, του Νεανικού Πλάνου και  του  Ελληνικού Δικτύου Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.


Η πρώτη συνάντηση που έχει ως γενικό τίτλο «Ανιχνεύουμε την Ελιά και το Λάδι με την τεχνική της κινούμενης εικόνας - animation» έρχεται να παντρέψει την δυναμική ενός προϊόντος όπως το λάδι και την καινοτομία της τεχνικής της κινούμενης εικόνας animation.


Για 4 ημέρες, τα πρωινά,  οι μαθητευόμενοι (εκπαιδευτικοί, μαθητές, καλλιτέχνες κ.α.)  θα εκπαιδευτούν μέσα από βιωματικές δράσεις που θα αναπτύξει ο Σπύρος Σιάκας σκηνοθέτης animation. Τα απογεύματα και στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων της συνάντησης θα επιδιωχθεί μια ανίχνευση του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.


Ως τόπος υλοποίησης της συνάντησης επιλέχτηκε το ελαιουργείο «Βιολέα»  στον Άστρικα του Δήμου Κολυμπαρίου. Σημειώνουμε ότι η «Βιολέα» είναι η μοναδική ελαιοπαραγωγική επιχείρηση, η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ως επισκέψιμη μονάδα παραγωγής παραδοσιακού ελαιολάδου στην Ελλάδα και η οποία πέραν των άλλων πιστοποιήσεων διαθέτει και Περιβαλλοντικό ISO 14001.


Η συνάντηση αποτελεί την πρώτη μιας σειράς δράσεων ανάδειξης του φυσικού, πολιτιστικού, γαστρονομικού πλούτου της περιοχής. Αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων «Χωριά Με Φώτα Ανοιχτά» που για 4η χρονιά υλοποιούνται και αυτό το καλοκαίρι.


Περισσότερα για την εξέλιξη  της δράσης στο : http://eliakaianimation2010.blogspot.com/