Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις για τη Χημεία, στα Χανιά


Εκδηλώσεις διοργανώνουν στο πλαίσιο του εορτασμού του Διεθνούς Ετους Χημείας 2011 το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της Ενωσης Ελλήνων Χημικών και ο τοπικός Σύλλογος Χημικών.
  Συγκεκριμένα διοργανώνουν:
- Επισκέψεις μαθητών σε προτεινόμενους χώρους με χημικό ενδιαφέρον από 4 - 15 Απριλίου .
- Διαγωνισμό ζωγραφικής για μαθητές όλων των Γυμνασίων του Νομού μας με θέμα ''Χημεία - η ζωή μας - το μέλλον μας''.
- Στις 8 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης της ζωής και του έργου της Μαρίας Κιουρί και εκτέλεση εντυπωσιακών πειραμάτων Χημείας από τους Τζιανουδάκη Λεωνίδα και Μαρκογιαννάκη Δημοσθένη, χημικών, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης (δίπλα στο Δεσποτικό) στις 7 μμ.
- Στις 9 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία της αναπληρώτριας καθηγήτριας του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ψυλλάκη Ελευθερίας, με θέμα: ''Σύγχρονες ιστορίες καθημερινής ρύπανσης του περιβάλλοντος -ο ρόλος της Χημείας'', στον ίδιο χώρο και ώρα.
- Στις 10 Απριλίου: Οινοοδοιπορικό στο Ηράκλειο για δοκιμασίες κρασιών.
- Στις 13 Μαΐου: Βράβευση των μαθητών του διαγωνισμού ζωγραφικής με πολλές εκπλήξεις.
Ο διαγωνισμός
Σε ανακοίνωση για τον διαγωνισμό ζωγραφικής, που οργανώνουν το Π.Τ Κρήτης της Ενωσης Ελλήνων Χημικών ο τοπικός Σύλλογος Χημικών Χανίων - Ρεθύμνης σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χανίων, αναφέρεται:
''Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την επιστήμη της Χημείας και η ανάδειξη των δεξιοτήτων τους, που οι μαθητές μας έχουν συνδυάζοντάς τις με τις γνώσεις τους για τις θετικές επιστήμες και ειδικά με τη Χημεία.
Τα έργα πρέπει να παρουσιάζονται σε χαρτί κανσόν μεγέθους Α3 (35Χ50 cm). Η επιλογή της τεχνικής είναι ελεύθερη. Στο πίσω μέρος μόνο θα αναφέρεται ο δημιουργός μαθητής/τρια, η τάξη του και το σχολείο του, οι καθηγητές Καλλιτεχνικών και Χημείας του/της καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
Τα έργα θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι τις 3 Μαΐου στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Χανίων με την ένδειξη για τον Διαγωνισμό Χημείας 2011.
Επιτροπή θα αξιολογήσει τα έργα και θα βραβεύσει τα 10 καλύτερα και ειδικά τα 3 πρώτα. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστική βεβαίωση συμμετοχής. Ολα τα έργα θα επιστραφούν στους δημιουργούς τους. Στους 3 πρώτους νικητές θα δοθούν βιβλία με χημικό ενδιαφέρον, ενώ οι 10 πρώτοι θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν μαζί με συνοδούς τους (γονείς - καθηγητές τους) στο Μουσείο Χημείας και στο Γενικό Χημείο στα Χανιά.
Η απονομή - παρουσίαση βράβευση θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στις 13 Μαΐου .
Παρακαλούνται οι συνάδελφοι του κλάδου ΠΕ 04 που διδάσκουν τη Χημεία στα Γυμνάσια του Νομού μας σε συνεργασία με τους συναδέλφους των Καλλιτεχνικών όπως παροτρύνουν τους μαθητές τους για να συμμετέχουν στον διαγωνισμό.
Επιθυμητό θεματικό πλαίσιο είναι καθετί που συνδέει την επιστήμη της Χημείας με την καθημερινή ζωή, τις νέες τεχνολογίες, τον πολιτισμό, τη βελτίωση των όρων διαβίωσης και δημιουργίας νέων προϊόντων και υλικών, τη συσχέτιση του μικρόκοσμου και τον μακρόκοσμο, την ανάδειξη της Χημείας ως βασικής επιστήμης''.