Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Ξεναγήσεις στην έκθεση "Legorreta + Legorreta" στο ΚΑΜ


 

Συνεχίζεται η έκθεση «Legorreta + Legorreta, Όψεις και χρώμα, Μυστήριο και μαγεία στην αρχιτεκτονική» στοΚέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι, Παλιό Λιμάνι Χανίων) έως τις 10 Οκτωβρίου 2008.

Στην έκθεση παρουσιάζονται κάποια από τα σημαντικότερα σχέδια του διαπρεπή Μεξικανού αρχιτέκτονα, τα έργα του οποίου μεταμόρφωσαν το αστικό τοπίο της Πόλης του Μεξικού και πολλών άλλων πόλεων σε όλο τον κόσμο με την πρωτοτυπία των σχημάτων και τη χρήση χρωμάτων σε δημόσια και ιδιωτικά κτήρια. Το έργο του Legorreta συνέβαλε στην ανάπτυξη της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και καθιέρωσε ένα στυλ που αναγνωρίζεται διεθνώς ως μεξικάνικη σχολή αρχιτεκτονικής.  

Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη τον Ιούνιο του 2008. Η έκθεση που μεταφέρεται στα Χανιά θα παρουσιαστεί στους ειδικά διαμορφωμένους για την έκθεση χώρους του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου. Η επίσημη εκδήλωση της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου 2008, στις 20:00 στο ΚΑΜ παρουσία του πρέσβη του Μεξικού στην Ελλάδα, κ. Manuel Cosio.

 
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν επίσης 2 ξεναγήσεις για ενήλικες:

·          Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, στις 19:30 από τον Ζαχαρία Πιστόπουλο, αρχιτέκτων-μηχανικός

·          Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, στις 19:30 από την κ. Λιάνα Βαγιανού, αρχιτέκτων-μηχανικός

Επίσης έχουν προγραμματιστεί ξεναγήσεις για μαθητές της α’βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης. Για ραντεβού παρακαλούμε όπως απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές και δάσκαλοι στην κ. Νίνα Παπαδουλάκη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΚΑΜ, στο τηλ. 28210 40201.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα έως Κυριακή 10:00-14:00 και 19:00 – 22:00.

Τιμή εισόδου στην έκθεση: 4 €. Για φοιτητές / παιδιά δωρεάν είσοδος.

Την οργάνωση της έκθεσης έχουν το ΚΑΜ, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων-τμήμα ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ. Συν-διοργανωτές επίσης είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Δυτικής Κρήτης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών του Μεξικού και του Μουσείο San Ildefonso της πόλης του Μεξικού.