Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Πολιτιστική συνάντηση ψυχικής υγείας


Το θέμα της συνάντησης έχει τίτλο "Ο άλλος δίπλα μου" και περιλαμβάνει πολιτιστικά δρώμενα, εργαστήρια τέχνης
και θεραπείας, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, οικολογικές δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες.Πρόκειται για μια δράση ανοιχτής κοινωνικής και κοινοτικής ψυχιατρικής, που σκοπό έχει την έμφαση στις δεξιότητες των ψυχικά πασχόντων, την ενεργό συμμετοχή τους σε κοινωνικές διαδικασίες και τον αποστιγματισμό της ψυχικής νόσου.
Για μια εβδομάδα, χρήστες των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας,επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας και καλλιτέχνες θα συναντηθούν,θα συνυπάρξουν και θα συνδημιουργήσουν μέσα σε ένα πλαίσιο επικοινωνίας και αλληλεγγύης.
Το πρόγραμμα της 4ης Πολιτιστικής Συνάντησης περιλαμβάνει:Σεμινάρια - Εργαστήρια ψυχοδράματος, ζωγραφικής, μάσκας,σωματικής ψυχοθεραπείας, εικαστική ψυχοθεραπεία, εργαστήριο με άχρηστα υλικά κ.α. Επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, κινηματογραφικές προβολές, αγροτικές - οικολογικές δραστηριότητες και μουσικές βραδιές. Επίσης, την Κυριακή 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα: "Πολιτισμός και Ψυχική Υγεία" στο Πρόβαρμα Αποκορώνου, στην αίθουσα της Ευτραπελίας από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.