Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου


Α΄. Γενικά

1. Από της 8ης πρωινής της 26ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2008, ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και ΙΔ των πλοίων που ναυλοχούν στα λιμάνια Σούδας, Χανίων.

2. Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου 2008 και σημαιοστολισμός των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού στο Λιμάνι της Σούδας.

Β΄ Ειδικά

 

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

ΩΡΑ 11.00

Προσκύνημα αντιπροσωπειών της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας, προσκόπων και οδηγών στο Ηρώο της πόλης, όπου θα προσέλθουν με επικεφαλής το διδακτικό προσωπικό και τους βαθμοφόρους.
Στη τελετή θα παραστούν εκπρόσωποι των Αρχών.

Στην αρχή θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών Μέσης, Δημοτικής, Τεχνικής Εκπ/σης, Σπουδαστών Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Προσκόπων και Οδηγών.

ΩΡΑ 13.00

Σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες ΝΠΔΔ, Οργανισμούς Δημοσίου και Ιδ. Δικαίου, σε ειδικές συγκεντρώσεις και από κατάλληλους ομιλητές θα γίνουν ομιλίες με τις οποίες θα αναλύεται και θα εξαίρεται η Εθνική σημασία της Επετείου.

ΩΡΑ 19.30 Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Υποβρύχιο « ΠΡΩΤΕΥΣ Υ3 ».Η δράση και η θυσία του κατά το πόλεμο του 1940 . Τιμή στο άξιο τέκνο της Κρήτης ανθυποπλοίαρχο Ε.Μαριδάκη ( Ύπαρχο ).

Διοργάνωση : Ναυτικό Μουσεί

ο Κρήτης.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

ΩΡΑ 07.30

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές των Ενόπλων Δυνάμεων θα περιέρχονται στους δρόμους της πόλης και θα παιανίζουν θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

ΩΡΑ 08.00

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

ΩΡΑ 10.45

Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ.Δαμασκηνός.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Βαρβάρα Περράκη φιλόλογος του 3ου Γενικού Λυκείου Χανίων.

ΩΡΑ 11.40

Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.
Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Νομάρχη Χανίων, τον Διοικητή της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Δήμαρχο Χανίων, τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου και εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων και όποιον άλλο θα ήθελε να τιμήσει τους ηρωικούς πεσόντες.
(Τα στέφανα με ευθύνη των φορέων να ευρίσκονται μια ώρα τουλάχιστον ενωρίτερα στο χώρο του Ηρώου).
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

ΩΡΑ 12.00

Παρέλαση (στο συνήθη τόπο παρελάσεων) τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων και Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου. Τα της παράταξης στο Ναό και στο χώρο του Ηρώου η 5η Ταξιαρχία Πεζικού , τα της τάξης εντός και εκτός του Μητροπολιτικού Ναού και στους χώρους του Ηρώου και παρέλασης η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.
Υπεύθυνος όλων των παραπάνω εκδηλώσεων ορίζεται ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων Ιωσήφ Μαρκάκης.