Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Τριήμερο αφιέρωμα μνήμης στον Γιάννη Ρίτσο


 

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΝΗΜΗΣ
ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/2 – ΚΥΡΙΑΚΗ 8/2 – ΔΕΥΤΕΡΑ 9/2

Στα πλαίσια των χειμερινών εκδηλώσεων το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης διοργανώνει, στη θεατρική αίθουσα του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων, ένα τριήμερο αφιέρωμα μνήμης στη ζωή και το έργο του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη γέννησή του και με την ανακήρυξη του έτους 2009 ως ΕΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ.
Το τριήμερο αφιέρωμα έχει ως εξής :

1. ΣΑΒΒΑΤΟ 7/2/2009 – ΩΡΑ 7.30 μ.μ.

Προβολή εικοσάλεπτου οπτικοακουστικού υλικού από το «ΑΡΧΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ» του Γιώργου και της Ηρώς Σγουράκη.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν οι : Έρη Ρίτσου (κόρη του Γιάννη Ρίτσου), Αδαμάντιος Πεπελάσης (Καθηγητής-πρώην Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας), Γιώργος Σγουράκης, Γιάννης Βόγλης, Γιώργος Παρτσαλάκης, Μαριέττα Πεπελάση, Νίκος Βερλέκης.
H ομάδα «ΚατάΦωνή» θα αποδώσει τραγούδια σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου.

Θα προλογίσει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης Μιχάλης Αεράκης. Το συντονισμό και την παρουσίαση θα έχει η φιλόλογος Βαρβάρα Περράκη.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

2. ΚΥΡΙΑΚΗ 8/2 και ΔΕΥΤΕΡΑ 9/2 – ΩΡΑ 7.30 μ.μ.

Θεατρική παράσταση με τίτλο : «Το νεκρό σπίτι» Γιάννη Ρίτσου.
Ένα έργο όπου ο λόγος γίνεται καράβι και σε ταξιδεύει στη μοναξιά και στη λαχτάρα-για μια χαμένη-ζωή της ηρωίδας. Αναμνήσεις, εικόνες, μουσικές ζωντανεύουν και προσφέρονται κέρασμα στους επισκέπτες-θεατές.
Μια πολύ πιο οικεία «Ηλέκτρα» που κουβαλώντας το μύθο και την κατάρα της οικογένειάς της αναγκάζεται να αυτό-φυλακιστεί στο, άλλοτε όλο δόξα «παλάτι» της μέχρι θανάτου. Ωστόσο είναι ακόμη φθινόπωρο. Μια τελευταία ευκαιρία πριν την παγωνιά του χειμώνα. Οι αναμνήσεις της φρίκης έχουν μετουσιωθεί.
Η ζωή επιμένει, γύρω της, μέσα της. Έχει και έναν επισκέπτη. Αν αυτό δεν πλησιάζει την ευτυχία, τότε τι….

Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία : Απόστολος Αποστολίδης
Ερμηνεύει η ηθοποιός : Σωτηρία Ζάνταλη

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ : 10 €