Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Μνημόσυνο Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου


 

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 22 Μαρτίου 2009, στις 11 το πρωί, πραγματοποιείται στους Τάφους των Βενιζέλων, στον Προφήτη Ηλία Χανίων το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου. Στο μνημόσυνο, πουσυνδιοργανώνουν ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», ομιλητής θα είναι ο δήμαρχος Αμμοχώστου και πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Αλέξης Γαλανός.Πριν από το μνημόσυνο θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου,κ. Δαμασκηνού.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης τραγούδια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο από την Ομάδα Παραδοσιακής Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η κυβέρνηση όρισε εκπρόσωπό της τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σωτήρη Χατζηγάκη. Σε περίπτωση κακοκαιρίας το Β΄ μέρος της εκδήλωσης (ομιλία και συναυλία) θα πραγματοποιηθεί στο Λύκειο Ακρωτηρίου (πρώην Πολυκλαδικό).

Το Σάββατο 21 Μαρτίου,στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, στη Χαλέπα, θα γίνουν οι απονομές των βραβείων του Ζ΄ Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για τονΕλευθέριο Βενιζέλο, που οργανώνει κάθε χρόνο το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείαςκαι Θρησκευμάτων, καθώς και αναγορεύσεις εταίρων του Ιδρύματος. Χορηγοί των μαθητικών βραβείων και της εκδήλωσης είναι και φέτος οι μεγάλοι ευεργέτες, εταίροι και χορηγοί του Ιδρύματος Εμμανουήλ Εμμ. Μιχαηλάκης και Δαμασκηνή Εμμ. Μιχαηλάκη.

Τα βραβεία φέτος απονέ-μονται:

Α΄ βραβείο: Κωνσταντίνος Μαντζιβής, Γυμνάσιο Επιταλίου (νομός Ηλείας)

Β΄ βραβείο: Νικολέτα Σπυριδάκη, 2ο Γυμνάσιο Σητείας (Σητεία Λασιθίου)

Γ΄ βραβείο: Θεόδωρος Τσομίδης, Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Εταίροι του Ιδρύματος θα αναγορευτούν: Ένωση Κρητών Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Σύρου,Ιωάννης Δασκαλάκης,Γεώργιος Θεοδωράκης, Αντώνης Μαρκουλής,Ιερεύς Εμμανουήλ Μπιτζανάκης, Εμμανουήλ Τριποδάκης.