Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Εκδήλωση για τον Αυτισμό


Εκδήλωση με θέμα: “Αυτισμός: Το πρόβλημα και η αντιμετώπισή του» θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι), αύριο, Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα. Την εκδήλωση οργανώνει τo 3° Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Αυτιστικών Χανίων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων του σχολείου.
Προσκαλεσμένοι ομιλητές είναιοι:
• α) κ. Καραντάνος Γεώργιος (ψυχίατρος - παιδοψυχίατρος, ειδικευμένος στον Αυτισμό).
• β) κ. Αλεξίου Χρίστος (ιδρυτής και επίτημος πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων - μέλος της ΕΣΑ-ΜΕΑ - αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αυτισμού o οποίος εργάστηκε ως επισκέπτης καθηγητής σε Πανεπιστήμια της Αγγλίας,της Κίνας και της Ελλάδας).
• Θα ακολουθήσει προβολή dvd με θέμα: “Το πρώτο κέντρο εκπαίδευσης και διαβίωσης Ενηλίκων ατόμων με αυτισμό στη Ζίτσα Ιωαννίνων”.
• Συντονιστής συζήτησης θα είναι ο κ. Ηλίας Κουρκούτας, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης.Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει απονομή τιμητικής πλακέτας στον κ. Αλεξίου από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και το Σωματείο ΑμεΑΧανίων, καθώς και απονομή τιμητικής πλακέτας στον Γιώργο Καραντάνο από τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων του 3ου Ειδικού Σχολείου Αυτιστικών.