Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Τιμάται η επέτειος του Ολοκαυτώματος της Καντάνου


 

Εκδηλώσεις μνήμης για τα 68 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Καντάνου θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Ιουνίου στην Κάντανο. Το πρόγραμμα αναλυτικά:
Τρίτη 2 Ιουνίου Στις 7 μ.μ. θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων της Ελλάδος, ενώ στις 9 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση αναμνηστικού λευκώματος και γραμματοσήμων αφιερωμένα στην επέτειο του Ολοκαυτώματος της Καντάνου. Στις 9:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το μουσικό σύνολο και τη χορωδία του Δήμου Χανίων. Θα αποδώσουν τα έργα "Ρωμιοσύνη" και "Μαουτχάουζεν" του Μίκη Θεοδωράκη.

Τετάρτη 3 Ιουνίου

Στις 10:30 π.μ. στο Ι.Ν. Αναλήψεως Καντάνου θα τελεσθεί επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιου. Στις 11 π.μ. στο Ηρώο Καντάνου, στην κεντρική πλατεία, θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων κ.ά. Στη συνέχεια, στο Αμφιθέατρο του δήμου Καντάνου, χαιρετισμό θα κάνουν ο νομάρχης Χανίων κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης και ο δήμαρχος Καντάνου κ. Ευτύχης Δασκαλάκης. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Καντάνια" θα αποδώσει ριζίτικο τραγούδι, ενώ ομιλία με αναφορά στα γεγονότα της εποχής θα κάνει η κα
Φραγγιουδάκη Στέλλα, φιλόλογος. Στον προθάλαμο της αίθουσας εκδηλώσεων θα λειτουργεί έκθεση από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καντάνος σχετικά με τα γεγονότα της εποχής.