Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 - Έκθεση φωτογραφικού αρχείου του Γάλλου Πρόξενου Paul Blanc


Λόγω της αυξημένης συρροής επισκεπτών  και ικανοποιώντας στο αίτημα όσων Χανιωτών αλλά και συμπολιτών μας από άλλες περιοχές έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον και την επιθυμία τους  να την επισκεφθούν,  παρατείνεται εκ νέου η ΄Εκθεση "ΚΡΗΤΗ - Εικόνες Μιάς Εποχής" στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, μέχρι και τις 20 Αυγούστου, οπότε και λήγει οριστικά.
Πρόκειται για ένα σπάνιο υλικό, άγνωστο εν πολλοίς στο ευρύ κοινό, παρουσιάζεται στην ΄Εκθεση “ΚΡΗΤΗ – Εικόνες μιας εποχής» που εγκαινιάστηκει στις 20.30 το βράδυ, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου. Πρόκειται για το φωτογραφικό αρχείο του Paul Blanc, Γενικού Προξένου της Γαλλίας στην Κρήτη κατά τα τελευταία έτη του 19ου αιώνα και κατά τα πρώτα έτη της Κρητικής Πολιτείας, το οποίο φυλάσσεται στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης (Χανιά). ΄Ερχονται, έτσι, στο φως, στιγμές από το παρελθόν του Νησιού μας, σε μια μεταβατική εποχή, από τα χρόνια της κατοχής στα χρόνια της Αυτονομίας, όταν μάλιστα η παρουσία των στρατευμάτων των Μεγάλων Δυνάμεων στην Κρήτη, αλλά και η διπλωματία έπαιζαν ένα εξέχοντα ρόλο στα Κρητικά πράγματα. Πρόκειται για πρωτότυπες φωτογραφίες που αποτελούν αξιόλογα και σημαντικά τεκμήρια για την εποχή και την κατάσταση που επικρατούσε στην Κρήτη στο γύρισμα του αιώνα.  

Η ΄Εκθεση συνδιοργανώνεται από το Δήμο Χανίων, το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και τη ΔΗΠΕΧ, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και τελεί υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

 

 paul blanc