Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 - Έκθεση φωτογραφίας "Μόρφου -Κραυγή Αγωνίας"


Έκθεση Φωτογραφίας

 «Μόρφου - Κραυγή Αγωνίας»

 

Μνήμες από μια αλησμόνητη πατρίδα ζωντανεύουν στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Μόρφου –

Κραυγή Αγωνίας» που θα παρουσιάσει ο Δήμος Μόρφου στα Χανιά της Κρήτης.

 

Σ΄ αυτές τις φωτογραφίες γνωρίζουμε την κατεχόμενη Μόρφου 35 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, όπως την αντιλήφθηκε και αποτύπωσε στις περιηγήσεις του μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, ο Μορφίτης φωτογράφος Λουκιανός.  Οι εικόνες του φωτογράφου από το οδοιπορικό του στη Μόρφου αντικατοπτρίζουν τη βία, τις κακουχίες και τον τρόμο ενός λαού αλλά και την ελπίδα του για ένα καλύτερο αύριο. 

Φωτογραφίες που ταράζουν και ταυτόχρονα συγκινούν συγκεντρώνονται σ΄ αυτή την έκθεση μέσα από την οποία οι άνθρωποι περπατούν στους δρόμους της αγαπημένης πόλης και αφουγκράζονται ασυνείδητα την ζωή τους. Οι δρόμοι, τα σπίτια και οι εκκλησιές δίνουν σημάδια του παρελθόντος και απεικονίζουν την ανθρώπινη τους ύπαρξη.  Πέρα από τις εικόνες αλλά και κάτω από τις λέξεις που τις συνοδεύουν γίνεται το θαύμα και οι εικόνες μετουσιώνονται σε φορείς μηνυμάτων.

 

Αυτές οι φωτογραφίες είναι για όλους μια συναρπαστική και συγκινητική εμπειρία αφού έχουμε την ευκαιρία να δούμε μέσα από το πλούσιο υλικό τους την κατεχόμενη Μόρφου.

 ΔΗΜΟΣ ΜΟΡΦΟΥ