Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Λογοτεχνικός διαγωνισμός για την εξέγερση στο Πολυτεχνείο


Θα διεξαχθεί και φέτος, για 26η συνεχή χρονιά, ο παγκρήτιος λογοτεχνικός διαγωνισμός, αφιερωμένος στην εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 1973. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος οι κάτοικοι της Κρήτης ή οι καταγόμενοι από αυτήν.
Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες διαγωνιζομένων: Α''. μαθητές Γυμνασίου Β''. μαθητές Λυκείου Γ. μη μαθητές.
Τα κείμενα του διαγωνισμού, πεζά ή ποιητικά, θα είναι εμπνευσμένα από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο. Μπορεί όμως να έχουν και ελεύθερο θέμα. Η κρίση των κειμένων θα γίνει κατά κατηγορία. Τα κείμενα για τον διαγωνισμό, πεζά ή ποιητικά, θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα και να σταλούν με ψευδώνυμο (μέσα στον φάκελο να υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία του συγγραφέα και οπωσδήποτε ο αριθμός του τηλεφώνου του) σε τέσσερα αντίτυπα (και αν είναι δυνατόν δακτυλογραφημένα) στον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Χανίων (8ης Δεκεμβρίου 4, Χανιά 73132) μέχρι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009. Όσοι λάβουν μέρος στην κατηγορία μη μαθητές θα πρέπει να στείλουν τρία τουλάχιστον ποιήματα ή δύο διηγήματα. Η βράβευση όσων διακριθούν θα γίνει στο Δημαρχείο Χανίων την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009, στις 5.30 το απόγευμα. Τα βραβεία θα συνοδεύονται με βιβλία.
Τις κριτικές επιτροπές του διαγωνισμού αποτελούν οι φιλόλογοι:
Α''. (για τους μαθητές Γυμνασίου) Βαρβάρα Περράκη, Ασπασία Τσουρλάκη, Κων/να Κουρούση
Β''. (για τους μαθητές Λυκείου) Κατερίνα Βαρανάκη, Μαρίνα Αρετάκη, Μιχάλης Πάγκαλος
Γ''. (για τους μη μαθητές) α. Σταμάτης Φιλιππίδης, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, β. Αγγέλα Καστρινάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης και γ. Γιάννης Δημητρακάκης, λέκτορας Πανεπιστημίου Κρήτης.
Πληροφορίες δίδονται στα τηλέφωνα 2821059049, 28714, 63086.