Λογοτεχνική βραδιά
Λογοτεχνική βραδιά για την παρουσίαση του βιβλίου της μικρασιάτισσας Ελευθερίας Μπολέτη - Μπαντουράκη με τίτλο "Ταξιδεύουν στην Ιωνία τα όνειρα μας" θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο "Ερεισμα".
Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει η φιλόλογος Βίκυ Κόλλια.
Η Ελευθερία Μπολέτη - Μπαντουράκη γεννήθηκε στο Ελαιοχώρι (Γιαγτζιλάρ) της Σμύρνης το 1920. Η οικογένεια της εγκαταστάθηκε στα Χανιά το 1926. Το βιβλίο αποτελεί ένα οδοιπορικό μνήμης από τον ξεριζωμό του 1922 έως και τον εμφύλιο πόλεμο (1944 -1949).
Η Ιωνική Εστία Μακεδονίας Βράβευσε το 2009 την Ελευθερία Μπολέτη - Μπαντουράκη για το συγγραφικό της έργο και την προσφορά της στη διατήρηση της μικρασιατικής μνήμης.
Η λογοτεχνική βραδιά πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Μικρά Ασία που διοργανώνουν το βιβλιοπωλείο και το περιοδικό "Ερεισμα".