Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Εκδήλωση στα Χανιά: Το φαρμακείο στην εποχή του Ίντερνετ


Εκδήλωση για τους φαρμακοποιούς των Χανίων, σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Χανίων που συμμετέχει στο πρόγραμμα, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο συνεδριακό του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών, στις Μουρνιές, με θέμα: "Το φαρμακείο στην εποχή του internet: δυνατότητες, ευκαιρίες και ασφάλεια".

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο κ. Αναστάσιος Βάμβουκας, πρόεδρος του Φ. Σ. Χανίων. Ομιλητές θα είναι η κα Άννα Σιδηροπούλου, φαρμακοποιός, MSc, ο κ. Γρηγόρης Κοτσικάρης, διευθύνων σύμβουλος της IKNOWHOW, και ο κ. Γιώργος Ασημακόπουλος, υπεύθυνος Marketing της Aegate Hellas.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται: "Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα ασφάλειας των ασθενών από τη χρήση φαρμάκων, διοργανώνει μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για φαρμακοποιούς, προκειμένου να προετοιμασθούν να δεχτούν την εποχή της τεχνολογίας και τις επιρροές της στο επάγγελμα και τις απ’ ευθείας πωλήσεις. Το θέμα που εγείρεται είναι η ασφάλεια των φαρμάκων και η απομόνωση των φαινομένων πλαστότητας ή νοθείας. Κυρίως σε ό,τι αφορά την προστασία των νέων ή καινοτόμων φαρμάκων. Η «διαδρομή» του φαρμάκου, από τον παραγωγό μέχρι τον ασθενή, δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων σχετικά με τη νομική ευθύνη των εμπλεκόμενων φορέων, την ασφάλεια των δεδομένων, την ταχύτητα μετάδοσης της πληροφορίας των ανακλήσεων, τα ηλεκτρονικά δίκτυα και τη στεγανοποίησή τους, την κοινωνική ασφάλιση σε δικτύωση και τη συνέχειά της στη φαρμακευτική περίθαλψη.

Για τα θέματα αυτά, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τους φαρμακοποιούς των Χανίων, σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Χανίων που συμμετέχει στο πρόγραμμα, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο συνεδριακό του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών, στις Μουρνιές".