Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Διήμερο εκδηλώσεων στον Φουρνέ: “Παράδοση - ιστορία - πολιτισμός”


Διήμερο εκδηλώσεων με θέμα “Παράδοση - ιστορία - πολιτισμός - Χριστούγεννα 2009” θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Φουρνέ, στο παλιό δημοτικό σχολείο. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ομιλίες, εκθέσεις, μουσική κ.ά.

Η  έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., με την 1η ενότητα “παράδοση” και χαιρετισμό από την οργανωτική επιτροπή. Θα ακολουθήσουν διαλέξεις με θέμα “Κρητικός χορός” από τον ιατρό Αλιγιζάκη Αγησίλαο και “Ριζίτικο τραγούδι” από τον Γαλανάκη Χαράλαμπο της Μουσουριώτικης Παρέας.
Στις 7.30 μ.μ. θα αποδοθούν ριζίτικα τραγούδια, ενώ κρητικούς χορούς θα παρουσιάσει ο Χορευτικός Σύλλογος “Το Ρόδο” με κρητική μουσική από τοπικό συγκρότημα.
Θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα και κρητική βραδιά.
Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στις 10.30 π.μ., θα παρουσιασθεί η 2η ενότητα “ιστορία” με διάλεξη με θέμα “Ιστορία του Φουρνέ” από τον ιστορικό Κουρουπάκη Γ. Απόστολο, παρουσίαση φουρνιανών θυμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και διάλεξη με θέμα “Βυζαντινή μουσική και χορωδία” από τον ιερέα Σκαλιδάκη Εμμανουήλ.
Στη συνέχεια ο Πολιτιστικό Σύλλογος Φουρνέ θα προσφέρει παραδοσιακό κέρασμα.
Η 3η ενότητα “πολιτιστικά” θα αρχίσει στις 6.30 μ.μ., με διαλέξεις με θέμα “Φυτοφάρμακα και προστασία υγείας” από τον γεωπόνο Τοράκη Ιωάννη και “Υγεία και κοινωνική ιατρική” από τον Φιλαλήθη Αναστάσιο, αναπληρωτή καθηγητή Κοινωνικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης. Στις 7.30 μ.μ., κάτοικοι του Φουρνέ θα παρουσιάσουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενώ κέρασμα θα προσφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα “Κύκλος”.
Παράλληλα με τις εκδηλώσεις θα υπάρχουν εκθέσεις ζωγραφικής - εικαστικών, φωτογραφίας, ζωγραφικής και κατασκευών παιδιών καθώς και παραδοσιακών προϊόντων.
Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φουρνέ “Θέσπις” σε συνεργασία με το Ιατρείο Φουρνέ και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων. Είσοδος ελεύθερη.