Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Άλλες Εκδηλώσεις

Απονομή βραβείου “Γ. Βροντουλάκη” στα Χανιά


Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., για 19η συνεχή χρονιά, ο σύλλογος Χημικών Χανίων - Ρεθύμνου συνδιοργανώνει με τον Δήμο Χανίων, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την εκδήλωση της απονομής του βραβείου “Γ. Βροντουλάκη”.
Το βραβείο αυτό καθιέρωσε ο αείμνηστος χημικός Γεώργιος Βροντουλάκης, με κληροδότημά του που διαχειρίζεται ο Δήμος Χανίων. Είναι χρηματικό έπαθλο, περίπου 1.500 ευρώ, το οποίο απονέμεται στον Χανιώτη μαθητή ή μαθήτρια που εισάγεται με την υψηλότερη βαθμολογία, σε Χημικό τμήμα ελληνικού Πανεπιστημίου.
Ο Σύλλογος Χημικών της πόλης μας διοργανώνει την εκδήλωση αυτή θέλοντας να επιβραβεύσει τον μαθητή ή τη μαθήτρια που κατέκτησε το βραβείο, αλλά και να τιμήσει - μνημονεύσει, τον αείμνηστο δωρητή.
Στη φετινή απονομή, που αποτελεί πλέον κοινωνικό γεγονός, ομιλητής θα είναι ο αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης δρ Μιχάλης Λαζαρίδης με θέμα: Κλιματικές Αλλαγές
“Ένα πρόβλημα που αφορά όλους μας”.
Ο κ. Λαζαρίδης θα αναφερθεί στα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα που μας αφορούν τοπικά αλλά και παγκόσμια, λόγω των κλιματικών αλλαγών και θα συνοψίσει τις ερευνητικές προσπάθειες που γίνονται για την επίλυσή τους. Η επίκαιρη αυτή ομιλία (Σύνοδος Κοπεγχάγης) αφορά τον κάθε προβληματισμένο και ευαισθητοποιημένο πολίτη αλλά και κάθε αρμόδιο φορέα και κυβερνήσεις, που φέρουν κύρια την ευθύνη της ρύπανσης του πλανήτη μας αλλά και τη διαχείριση όλων αυτών των προβλημάτων.
Για όλα τα παραπάνω ο Σύλλογος Χημικών καλεί καθένα συμπολίτη μας να παρακολουθήσει την παραπάνω ενδιαφέρουσα εκδήλωσή του.