Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Συνέδρια-Σεμινάρια

Έναρξη μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου 2010-2011 του Δήμου Χανίων


Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης και της επιμόρφωσης των δημοτών ο Δήμος Χανίων μέσω του Οργανισμού Δημοτικής Κοινωνικής Πολιτικής (Ο.ΔΗ.ΚΟΙ.Π.) πραγματοποιεί για 6η συνεχή χρονιά και φέτος κύκλο μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου με θέμα: «Υγεία: Άνθρωπος και Ιατρική».

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο (Α.Λ.Π.) ξεκίνησε  στο Δήμο Χανίων το 2005 προκειμένου να καλύψει την ανάγκη  του πολίτη για ενημέρωση και επιμόρφωση σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα .

Η απήχηση του προγράμματος  είναι πολύ μεγάλη και χαρακτηρίζεται από την ποιότητα , τη σοβαρότητα και το σεβασμό στον πολίτη . Η παρουσία καταξιωμένων Εισηγητών με Ακαδημαϊκή καριέρα  καθώς και η  προβολή από τα Μ.Μ.Ε. συμβάλλει στο να καθιερωθεί πλέον, ως θεσμός στην πόλη των Χανίων.

Αποστολή του προγράμματος  είναι ο σχεδιασμός, ο συντονισμός και η υποστήριξη ενεργειών που αφορούν στη συμπλήρωση της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης, τόσο για το ενήλικο δυναμικό της χώρας όσο και για άτομα που επιθυμούν τη συνεχή επιμόρφωσή τους σε σύγχρονα κοινωνικά και επιστημονικά θέματα.  Τα κύρια πεδία δράσης του αφορούν προγράμματα κοινωνικής - πολιτιστικής επιμόρφωσης με απώτερο στόχο τη πνευματική αναβάθμιση των δημοτών και του τόπου μας.

Ο Α’ Κύκλος σπουδών της φετινής χρονιάς 2010-2011 αφορά την Υγεία του Ατόμου μέσα από το βλέμμα της Ιατρικής Επιστήμης. Θεωρητικός στόχος του σεμιναριακού κύκλου είναι ο προβληματισμός των συμμετεχόντων σχετικά με τους τρόπους βελτίωσης της ποιότητας ζωής σε σχέση με το πως βιώνει τις καθημερινές εμπειρίες του και πως αυτές φιλτράρονται στη ψυχική και κυρίως στη σωματική υγεία του.

Σύμφωνα με το ακαδημαϊκό πρόγραμμα του Κύκλου οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την  επιστημονική έρευνα σε θέματα που αφορούν την Υγεία σήμερα. Ενδεικτικά αναφέρεται μεταξύ άλλων διακεκριμένων εισηγητών ,  η Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών  Γιαμαρέλου Ελένη η οποία θα μιλήσει για την υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών στη σύγχρονη εποχή,        και ο ιατρός Αλλεργιολογίας, Αναπληρωτής Καθηγητής Αλλεργιολογίας  Καλογερομήτρος Δημήτρης με εισήγηση σχετικά με τις Αλλεργίες του 21ου αιώνα.    

Τα μαθήματα του κύκλου αρχίζουν την Τετάρτη  13/10/2010  18:00μ.μ. – 20:00μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Χανίων με τον διαπρεπή ιατρό Καρδιοχειρούργο Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μαθητής του Sir Magdhi Yacoob Θεοδωρόπουλο Στέργιο με κεντρικό θέμα: «Καρδιακή ανεπάρκεια, Μεταμόσχευση καρδιάς, Μηχανική καρδιά».   

Ο κύκλος ολοκληρώνεται σε 11 εβδομαδιαίες διαλέξεις οι οποίες πραγματοποιούνται με τη μορφή μαθημάτων – σεμιναρίων από καθηγητές των Πανεπιστημίων της χώρας μας, τα οποία μπορούν να παρακολουθούν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος και γνώσεων. Οι εγεγραμμένοι σπουδαστές οφείλουν να καταβάλουν το συμβολικό ποσό των 20 Ευρώ για την εγγραφή τους. Επίσης, η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική με δικαίωμα 2 απουσιών προκειμένου να πάρουν τη Βεβαίωση Σπουδών στο τέλος του Κύκλου.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από την Τετάρτη 29/9/2010 έως και τη Δευτέρα 11/10/2010 στα γραφεία του Ο.ΔΗ.ΚΟΙ.Π (Κυδωνίας 29) τις ώρες 8:00π.μ. – 14:00π.μ.  Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα  της Υπηρεσίας 2821341628 και 2821341630.

Πρόγραμμα Α.Λ.Π α''κύκλου