Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Θέατρο

Θεατρική παράσταση-ντοκουμέντο με τίτλο: «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη Βουλή των Ελλήνων την άνοιξη του 1932»


Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», με αφορμή τη συμπλήρωση των 150 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου πολιτικού, παρουσιάζουν ήδη από τις 27 Μαρτίου, θεατρική παράσταση-ντοκουμέντο με τίτλο: «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη Βουλή των Ελλήνων την άνοιξη του 1932» και υπότιτλο «Οι υπαίτιοι των σημερινών οικονομικών μας δυσχερειών, οι υπαίτιοι της Μικρασιατικής καταστροφής, ο εθνικός διχασμός ή επειδή η ιστορία θα έπρεπε να διδάσκει…». Τη σκηνοθεσία της παράστασης, την προσαρμογή των κειμένων και την ερμηνεία του ρόλου του Ελευθέριου Βενιζέλου έχει αναλάβει ο Μιχάλης Βιρβιδάκης. Βοηθός σκηνοθέτη Ρίτα Μαρτσάκη και Αιμίλιος Καλογερής, βίντεο παράστασης Σταύρος Ψυλλάκης, σκηνικά και κοστούμια Ξανθής Κόντου, συνθέσεις ήχων Δημήτρης Ιατρόπουλος, φωτισμοί Μαρία Μπαλαντίνου και Γιώργος Πέντες.

Η παράσταση, που έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 στο Θέατρο Κυδωνία (Υψηλαντών 12, Χανιά), απευθύνεται τόσο στο ευρύ θεατρόφιλο κοινό όσο και σε μαθητές Λυκείων (μετά από συνεννόηση των σχολείων με το Ίδρυμα Βενιζέλου). Μάλιστα τα πρώτα 10 Λύκεια που θα δηλώσουν ενδιαφέρον θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν.

Η παράσταση θα παίζεται μέχρι και την Κυριακή 31 Μαΐου κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9.30 μμ και τις Κυριακές απογευματινή στις 8.00 μμ.

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Παρασκευή 3 Απριλίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.

Σάββατο 4 Απριλίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.

Κυριακή 5 Απριλίου, (απογευματινή) ώρα έναρξης 8.00 μμ.

Μ. Δευτέρα 6 Απριλίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.

Μ. Τρίτη 7 Απριλίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.

Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.

 

Παρασκευή 17 Απριλίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.

Σάββατο 18 Απριλίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.

Κυριακή 19 Απριλίου, (απογευματινή) ώρα έναρξης 8.00 μμ.