Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Θέατρο

----Emma Peirson, Cavewoman----Θέατρο Αναλοτικής Τάφρου----17 Αυγούστου 2016----


Στο ρόλο της Cavewomanη Δήμητρα Παπαδήμα σε μια one-woman παράσταση, όπου απελπισμένα προσπαθεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό του γάμου και της... συμβίωσης. Ένα έργο που απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες. Η σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Κυριακού.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Μαίρη περνάει τις τελευταίες ώρες πριν το γάμο της με τον Μήτσο οπλισμένη με αρκετό θυμό. Το μόνο που του είπε ήταν “φύγε” κι εκείνος…. έφυγε!! Παράλληλα, προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία της γιατί μόλις έχει μάθει ότι οι καλεσμένοι έχουν έρθει δυστυχώς μια ημέρα νωρίτερα και πρέπει να μπαλώσει... μια ευτυχισμένη σχέση!

Η «Cavewoman» είναι έμπνευση της EmmaPeirson –συγγραφέας, σκηνοθέτης από την Νότια Αφρική-, όπου αφού είδε την παράσταση «DefendingtheCaveman» αποφάσισε  να δώσει τη δική της, γυναικεία, απάντηση: Γιατί, εάν οι άνδρες ήταν όντως τόσο καλοί εραστές όπως νομίζουν, οι γυναίκες δεν θα είχαν χρόνο να φτιάξουν τα μαλλιά τους!

Η μεγαλύτερη δυσκολία αλλά και πρόκληση, ήταν τι να πρωτοσυμπεριλάβει μέσα στο κείμενο, γιατί η μάχη των φύλων είναι πολύπλευρη και με πολλές διαστάσεις..

Έτσι, γεννήθηκε η «Cavewoman», άλλη μια επιτυχία που γνώρισε θερμή ανταπόκριση, όπου και αν παίχτηκε, κερδίζοντας δύο VITAAwards το 2000 και το 2002.

Μετάφραση - σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κυριακού

Σκηνικά - κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος

Βίντεο παράστασης: Κώστας Κιμούλης

Παραγωγή: Θέατρο Coronet, Mogul Theater

Στο ρόλο της Cavewoman: η Δήμητρα Παπαδήμα

Διάρκεια: 2 ώρες με διάλειμμα

Διοργάνωση : Χ.ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ

Είσοδος : 15 €

Φοιτητικό, Ανέργων, Άνω των 65 : 12 €

Προπώληση: 10 €

Emma Peirson, Cavewoman