Είσοδος      |     
Ημερολόγιο εκδηλώσεων
Θέατρο

Θεατρική παράσταση "ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ"


Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης σε συνεργασία με την Εταιρεία «ΑΤΤΙΚΗ  ΑΥΛΑΙΑ» θα παρουσιάσει το έργο «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ» των Σάϊμον Γκρέϊ και Χιου Γουαϊτμορ με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παρτσαλάκη.
Παραστάσεις θα δοθούν στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, την Παρασκευή 26/2, το Σάββατο 27/2, την Κυριακή 28/2 και τη Δευτέρα 1/3/2010.

«...Οι άνθρωποι ζουν σαν να μην πρόκειται να πεθάνουν ποτέ και πεθαίνουν σα να μην έχουν ζήσει καθόλου.»
Το τελευταίο τσιγάρο είναι ένας ύμνος για την αξία της ανθρώπινης ζωής και μια ελεγεία της ανεκτίμητης καθημερινότητας.
Στο έργο καταγράφεται με λεπτομέρειες, η πορεία ενός καπνιστή. Συγκεκριμένα, η ιστορία αφορά τη ζωή του συγγραφέα του έργου, Simon Grey, και αναφέρεται σε αληθινά γεγονότα καθώς και τη σχέση του με οικογενειακά πρόσωπα, φίλους και γιατρούς, αναδεικνύοντας όμως ως πρωταγωνιστή της ζωής του το τσιγάρο. Ο ήρωας περιγράφει με έντονο χιούμορ και καυστικότητα τη ζωή του, τις μικρές και μεγάλες στιγμές, τις αδυναμίες και τα πάθη του, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Κάπνισμα δεν βλάπτει μόνο τους γύρω του αλλά και την υγεία του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Στο ρόλο του Simon Gray ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΑΚΗΣ
Στο ρόλο της Μοίρας- Συνείδησης – Θανάτου η  ΙΩΑΝΝΑ ΔΕΛΑΚΟΥ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Ζάννα Αρμάου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Θανάσης Θεολόγης
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:
Πέννυ Αμπλά
ΜΟΥΣΙΚΗ:
Γιούρι Στούπελ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:
Μαρία Φιλιποππούλου

 

Λόγω της µεγάλης προσέλευσης του κοινού στις παραστάσεις του έργου “Το τελευταίο τσιγάρο” των Σάϊµον Γκρέϊ και Χιου Γουάϊτµορ που παρουσίασε το ∆ηµοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης σε συνεργασία µε την εταιρεία «Αττική Αυλαία» οι παραστάσεις θα επαναληφθούν στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων τη ∆ευτέρα 15/3 και την Τρίτη 16/3 και ώρα 9.15 µ.µ.