Είσοδος      |
Ενημέρωση
Δελτία Τύπου - Πρόσφατα

Εγκαινιάστηκε η νέα έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων «Landscape stories» - Ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 31 Μαΐου 2024

11.04.2024 | Ώρα δημοσίευσης: 03:04

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, άνοιξε τις πύλες της η νέα έκθεση φωτογραφίας «Landscape stories» στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, το απόγευμα του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024.

Η έκθεση, την οποία επιμελείται ο Ηρακλής Παπαϊωάννου, είναι παραγωγή του MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και σε αυτήν συμμετέχουν 19 φωτογράφοι, που αποτυπώνουν το σύγχρονο ελληνικό τοπίο και κυρίως τη φυσική και περιαστική εκδοχή του.

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης παρομοίασε τη Δημοτική Πινακοθήκη των Χανίων με ένα καράβι -όπως μοιάζει και ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του κτιρίου-  και συνεχίζει το συνεχές ταξίδι της, με ένα νέο «λιμάνι» μία έκθεση με φωτογραφίες από τοπία της χώρας. «Είναι μεγάλη η αγάπη των Χανιωτών για την φωτογραφία και αποτυπώνεται αυτό σε κάθε ευκαιρία, με πολλές εκφάνσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας που συντελούνται στα Χανιά. Η φωτογραφική οικογένεια των Χανίων υποδέχεται με χαρά αυτή την έκθεση που είμαι βέβαιος ότι θα είναι απολύτως επιτυχημένη, όπως και τα προηγούμενα δρώμενα που φιλοξένησε η Δημοτική μας Πινακοθήκη τα τελευταία χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης στην ομιλία του.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης εξήρε τον ρόλο της δραστήριας φωτογραφικής κοινότητας στη διαμόρφωση του γόνιμου περιβάλλοντος που επιτρέπει σε τέτοιες καλλιτεχνικές παραγωγές να συναντούν ένα πλήρως ενημερωμένο κοινό. «Το MOMus - Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης αποτελεί το κορυφαίο φωτογραφικό μουσείο στη χώρα και η συνεργασία αυτή είναι τιμή για τη Δημοτική Πινακοθήκη. Μια συνεργασία που έρχεται σε συνέχεια στρατηγικών συνεργειών που τα τελευταία χρόνια επιτυγχάνονται με φορείς, ιδρύματα, μουσεία και καλλιτεχνικές κοινότητες. Και η συνεργασία αυτή θα έχει συνέχεια…», ανέφερε ο κ. Γιαννακάκης.

Ο επιμελητής της έκθεσης, Ηρακλής Παπαϊωάννου δήλωσε ενθουσιασμένος για τη θέρμη που υποδέχτηκε η δημοτική αρχή την παραγωγή της έκθεσης και ευγνώμων για τη φροντίδα των αρμοδίων στο στήσιμο της παραγωγής. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Χανιώτη φωτογράφο και βοηθό επιμελητή Γιώργο Αναστασάκη και τους συνεργάτες του για την άριστη οργάνωση της έκθεσης.

Παρόντες στα εγκαίνια, μεταξύ άλλων, ήταν οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση: Κωνσταντίνος Γδοντάκης, Γιάννης Κουκουράκης, Αχιλλέας Τηλέγραφος, Πάνος Χαραλαμπίδης και Μαίρη Χαιρετάκη.

Η εκπαιδευτικός Άννα Νεμπαυλάκη (σε συνεργασία με τον επιμελητή της έκθεσης), θα υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία όλων των βαθμίδων.

Για κρατήσεις θέσεων και επισκέψεις σχολείων, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων στο τηλέφωνο 2821 3 41679-680.