main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

29/11/12, Μανώλης Σκουλάκης στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Κρήτης: «Όχι στην απαξίωση της Αυτοδιοίκησης»

Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, η Γενική Συνέλευση ΠΕΔ Κρήτης για τα σοβαρότατα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα που απασχολούν τους ΟΤΑ, ενόψει του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Δεκέμβριου 2012. Οι Δήμαρχοι  και τα  αιρετά μέλη της ΠΕΔ, συζήτησαν επίσης για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τις συνέπειές του στη λειτουργία των ΟΤΑ.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ Κρήτης ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης τόνισε ότι τα μέτρα της Κυβέρνησης απαξιώνουν πλήρως το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υποβαθμίζουν το ρόλο των αιρετών και αποδιαρθρώνουν τη λειτουργία των Δήμων. Παράλληλα, επανέλαβε την αντίθεση του στο μέτρο της διαθεσιμότητας για τους δημοτικούς υπαλλήλους καθώς όπως τόνισε «αν αυτό εφαρμοστεί κομβικές διοικητικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση του δημότη δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν, την ίδια στιγμή που– από 1/1/2013 – μεταφέρονται στους Δήμους 200 και πλέον νέες αρμοδιότητες».

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε και στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Εάν σκοπός του λεγόμενου Παρατηρητήριου ή της Επιτροπείας είναι να προτείνει μεθόδους χρηστής διοίκησης, νοικοκυρέματος του Δήμου και εξορθολογισμού των δαπανών, τότε δεν θα έχει δουλειά να κάνει, γιατί όλα αυτά τα έχουμε καταφέρει εμείς ως Δήμος. Εάν όμως έχει σκοπό να παρεμβαίνει στη σκοπιμότητα, στον προγραμματισμό των δράσεων και τις προτεραιότητες  της δημοτικής αρχής ασφαλώς αυτό το καθιστά  μη ευπρόσδεκτο γιατί κατά αυτόν τον τρόπο καταργείται το αυτοδιοίκητο και η αυτονομία της Αυτοδιοίκησης. Εμείς θα ασκήσουμε την πολιτική για την οποία μας εξέλεξαν οι πολίτες, με πρωτοβουλίες και δράσεις που υπαγορεύονται από τις ανάγκες της κοινωνίας….»

p1

#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με τηλεδιάσκεψη: Στις 16/6/2021
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης, Λούλος Κεραμειών
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021