main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

17/05/2013, Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου: "Ολοκλήρωση δικτύων ακαθάρτων Δ.Ε. Θερίσου".

Σήμερα Παρασκευή 17-05-2013 και ώρα 11:00 πμ υπογράφτηκε στο γραφείο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Νίκης Αποστολάκη και του εκπροσώπου της αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης ΝΑΟΥΜ Σ.Θ. ΑΤΕ κ. Θωμά Ναούμ, η  σύμβαση υλοποίησης του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Δ.Ε. ΘΕΡΙΣΟΥ (ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΔΡΟΦΟΡΕΑ ΑΓΙΑΣ-ΜΥΛΩΝΙΑΝΩΝ) ΥΠΟΕΡΓΟ: ΔΙΚΤΥΑ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ», παρουσία του Δημάρχου κ. Μανώλη Σκουλάκη.

Κύριος του έργου καθώς και φορέας κατασκευής του είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, ενώ Διευθύνουσα Υπηρεσία είναι η Τεχνική Υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό εκτέλεσης 3.500.670,10 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

                        Περιγραφή και ουσιώδη χαρακτηριστικά του έργου

Προβλέπεται η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης της Δημοτικής Ενότητας Θερίσου και συγκεκριμένα των συνδετήριων αγωγών των οικισμών καθώς και το βασικό δίκτυο των οικισμών Κυρτωμάδου, Επισκοπής, Αγυιάς, Μυλωνιανών, Μαρμαρά, Βαρυπέτρου, Ποτιστηριών, Βαμβακόπουλου, ΣΟΔΥ Βαμβακόπουλου και Περιβολίων.

Οι αγωγοί θα τοποθετούνται κάτω από υφιστάμενους δρόμους και πρόκειται να κατασκευαστούν κεντρικοί και δευτερεύοντες αγωγοί βαρύτητας πολυαιθυλενίου (Ρ.Ε.) δομημένου τοιχώματος διαμέτρου Φ200 και Φ250 συνολικού μήκους 22.500μ., με τα φρεάτια επίσκεψης και τα παροχετευτικά φρεάτια, καθώς επίσης και καταθλιπτικοί αγωγοί P.E. 10 atm συνολικού μήκους 6.010 μ.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη «με την ολοκλήρωση του έργου θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης ακόμα περισσότερες ιδιοκτησίες από τη Δ.Ε. Θερίσου του Δήμου Χανίων». Παράλληλα όπως τόνισε «εκτός όμως από την εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού της Δ.Ε. Θερίσου, το έργο είναι πολύ σημαντικό και για την προστασία του φυσικού οικοσυστήματος της λίμνης Αγιάς (περιοχή NATURA) καθώς θα συμβάλλει στην προστασία του υδροφορέα Αγιάς – Μυλωνιανών, που υδροδοτεί και αρδεύει το 70% των υδροδοτούμενων και αρδευόμενων περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Νίκη Αποστολάκη επεσήμανε πως «το σημαντικότατο αυτό έργο υποδομής θα συμβάλλει ουσιαστικά στη διαφύλαξη της ποιότητας των υπόγειων υδάτων του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την ανάπτυξη του τόπου μας αλλά και για την ίδια τη ζωή, προστατεύοντας και αναβαθμίζοντας έτσι το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον, ενισχύοντας ιδιαίτερα τις περαιτέρω προσπάθειες όλων μας για την επίτευξη του στόχου της αειφόρου ανάπτυξης στον τόπο μας».

p1

#Θέρισο ,#Δελτία Τύπου ,#Ύδρευση/Άρδευση/Αποχέτευση ,#ΔΕΥΑΧ

logo imageσυμβαίνει

Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων
Ακροάσεις νέων μουσικών για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης: Στις 20/10, στο Κ.Α.Μ. - Σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία Δήμου Χανίων - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης
Προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για γονείς & παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ)
Ανοιχτό για το κοινό το Φρούριο “Κουλές” της Απτέρας κάθε Κυριακή για τον μήνα Οκτώβριο
Έναρξη ομαδικών προγραμμάτων άθλησης & λειτουργία γυμναστηρίων: Από τον Δήμο Χανίων
Εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων
Πλούσιες οι δράσεις για τα ΚΑΠΗ & τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας: Από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δράσεις αγωγής υγείας και ευαισθητοποίησης από την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Νέα προγράμματα για γονείς & παιδιά
«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»