main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

13/3/2014,Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για επιχειρούμενη απόσπαση προσωπικού στην Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ

Την αγανάκτηση του εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με την υπ΄ αριθμ. 230 Απόφαση, που έλαβε στη συνεδρίαση της 12ης Μαρτίου 2014 για το προωθούμενο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Στο εν λόγω πολυνομοσχέδιο και συγκεκριμένα στο άρθρο 22 προβλέπεται η αυτοδίκαιη απόσπαση του προσωπικού, που υπηρετεί στα τμήματα Διοικητικού – Οικονομικού των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στην Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ, δηλ. στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, σε ψήφισμα, που εκδόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά:

“Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε για τις κατεπείγουσες διαδικασίες με τις οποίες το Υπουργείο Εσωτερικών προωθεί πολυνομοσχέδιο με το οποίο επιφέρει σοβαρότατες ανατροπές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα με το άρθρο 22 προβλέπεται η αυτοδίκαιη απόσπαση του προσωπικού που υπηρετεί στα τμήματα Διοικητικού – Οικονομικού των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στην Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ δηλ. στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Ηράκλειο.

Η ενέργεια αυτή οδηγεί στην έτι περαιτέρω αποψίλωση των Υπηρεσιών του Νομού με αποτέλεσμα την μη εξυπηρέτηση των ΟΤΑ και των Πολιτών που μέχρι σήμερα εξυπηρετούνταν άμεσα και αποτελεσματικά στα Χανιά.

Η μέχρι σήμερα εμπειρία από την εφαρμογή του “Καλλικράτη” για όσες αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από τις τέως Δ/νσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απέδειξε ότι μόνο προβλήματα, χρονικές καθυστερήσεις και δυσχέρειες δημιούργησαν στην αποτελεσματική λειτουργία των ΟΤΑ.

Οι λύσεις βίαιων υποχρεωτικών αποσπάσεων υπαλλήλων, που υπηρετούν στους Νομούς θα είναι αλυσιτελής, καθόσον οι υπάλληλοι είναι ελάχιστοι και οι περισσότεροι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και εξαναγκάζονται σε παραίτηση.

Ο Δήμος μας αντιμετωπίζει πολλά, ποικίλα και επείγοντα προβλήματα στα οποία η αμεσότητα των ενεργειών του λειτουργούντος Τμήματος στα Χανιά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης βοήθησε στην επίλυση τους.

Φοβούμαστε ότι η γραφειοκρατία που μας ταλανίζει, με τέτοιου είδους λύσεις, θα οδηγήσει στην πλήρη απραξία και απαξίωση των Δήμων και δεν πρόκειται να το αποδεχτούμε.

Στην ψηφιακή εποχή και στην πρόοδο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι αστείο το επιχείρημα ότι χρειάζεται η φυσική παρουσία υπαλλήλου σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο, όπου όλα σωρεύονται προς δυσχέρεια των χρηστών των υπηρεσιών.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα δαπανήθηκαν πόροι και μετεγκαταστάθηκε η υπηρεσία στα κτίρια του ΘΨΠΧ για καλύτερη εξυπηρέτηση των ΟΤΑ και των πολιτών.

Ζητούμε την απόσυρση ή καταψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης, η οποία όχι μόνο δεν υπηρετεί τις αρχές της Χρηστής Διοίκησης, αλλά οδηγεί σε οικογενειακή, ψυχολογική και οικονομική εξαθλίωση του υπηρετούντος προσωπικού, το οποίο θα αναγκαστεί σε μετακίνηση από τις εστίες του και εξουσιοδοτούμε τον Δήμαρχο για περαιτέρω ενέργειες και δη για ενημέρωση της ΚΕΔΕ και λήψης απόφασης στην κατεύθυνση της παρούσας, επιφυλασσόμενοι για περαιτέρω δυναμικές τους ενέργειες”.

 

logo imageσυμβαίνει

Εβδομάδα δράσεων ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6)
Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τους εκτελεσθέντες κατά τη Μάχη της Κρήτης στα Περβόλια: Στις 19 & 20/6/2020
Η 9η΄Εκθεση Βιβλίου τον Αύγουστο στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων: Από τον Δήμο Χανίων & την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ. - Δηλώσεις συμμετοχής
Έναρξη λειτουργίας Προμαχώνα San Salvatore την Ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21/6) – Μοναδική δωρεάν συναυλία με τον Γιώργο Περρή & τη Genevieve Leclerc
Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.
Μεγάλη ποδηλατοβόλτα στις 26 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Λειτουργία λαϊκής αγοράς Δήμου Χανίων για την τρέχουσα εβδομάδα (14 - 19/6)
“Η τέχνη της επικοινωνίας στην οικογένεια”: Βιωματική συνάντηση για γονείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών - Δηλώσεις συμμετοχής
Πρόγραμμα προβολών Δημοτικού Κινηματογράφου Χανίων έως τις 18/7
“Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”: Από τις 16 έως τις 27/6 στο Κ.Α.Μ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Χανίων
Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων ΣΒΑΚ
Παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 22/06/2021 οι αιτήσεις για την χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Έκθεση “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου: Από 16/6 έως 12/7
18ες Φωτογραφικές Συναντήσεις στα Χανιά: Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2021
Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις” έως 31/7/2021