main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

19/02/2016,«Πλούτος» του Αριστοφάνη από την Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει σε διασκευή για παιδιά το έργο «Πλούτος» του Αριστοφάνη, για τρεις μόνο παραστάσεις για το κοινό, στην αίθουσα του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων:

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου – ώρα 11:00, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου – ώρα 18:00 και Κυριακή 6 Μαρτίου – ώρα 11:00

Η παράσταση από την Τρίτη 19 Ιανουαρίου παρουσιάζεται στις τάξεις των Δημοτικών Σχολείων ολόκληρης της Κρήτης, από το Νομό Χανίων έως και το Νομό Λασιθίου, σε ένα πρόγραμμα 50 περίπου παραστάσεων, σε διασκευή-σκηνοθεσία Γλύκας Στόιου, μάσκες Βαΐτσα Παπαζήκου, με τους Αγγελική Καρακαξίδου, Γλύκα Στόιου.

Μέχρι σήμερα έχουν παρακολουθήσει την παράσταση 18 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. Λόγω της μεγάλης συμμετοχής των Σχολείων θα δοθούν παραστάσεις στα Δημοτικά Σχολεία και τον Μάρτιο.

Μία ιστορία που έρχεται από την αρχαία Αθήνα στην Κρήτη για να ξεσηκώσει τους μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης! Ο «Πλούτος» είναι το τελευταίο από τα σωζόμενα έργα του Αριστοφάνη, πάντα επίκαιρο, πολύ περισσότερο σήμερα που η χώρα μας ταλανίζεται από την οικονομική φουρτούνα. Ο περίφημος ποιητής της αρχαίας αττικής κωμωδίας σατιρίζει εδώ την άνιση κατανομή των αγαθών και την κατάχρηση του πλούτου. Τι είναι σωστό και τι λάθος; Ποιοι είναι αυτοί που δικαιούνται την υλική ευημερία και ποιοι όχι; Πώς μπορείς να ξεχωρίσεις το καλό από το κακό, το δίκαιο από το άδικο; Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη θέτει θεμελιώδη ερωτήματα για τη διαχείριση των υλικών αγαθών, την ηθική ανατροφή των νέων και τον τρόπο που η ανθρώπινη κοινωνία είναι δομημένη από τα αρχαία χρόνια μέχρι τις μέρες μας.

Λίγα λόγια για τη διασκευή: Οι δύο ηθοποιοί εναλλάσσουν μάσκες στα πρότυπα της αρχαίου δράματος υποκρινόμενες σχεδόν όλους τους ρόλους του έργου, εκτός από αυτούς που θα ενσαρκώσουν τα ίδια τα παιδιά! Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχουν δημιουργικά, αναλαμβάνουν ρόλους και παίζουν μαθαίνοντας. Η παράσταση μεταμορφώνει απλά καθημερινά αντικείμενα σε θεατρικά εργαλεία και δίνει το βήμα σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας να εκφραστούν, να πάρουν πρωτοβουλίες και να δημιουργήσουν τις δικές τους εικόνες. Μέσα από το παιχνίδι, θα μάθουν πως και τα υλικά και τα πνευματικά «αγαθά κόποις κτώνται» και πως όλα τα αγαθά του κόσμου έχουν αξία μόνο όταν τα μοιράζεσαι.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ : 3 €

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:

Γραφεία Θεάτρου (Νικ. Φωκά 5) (τηλ. 2821044256-όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες)

ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ

eikona

logo imageσυμβαίνει

Αναστολή λειτουργίας σε δύο υπηρεσίες του Δήμου Χανίων
Εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Πλουμιδάκη: Από τις 17/5/2021
Eκδήλωση τιμής των ιερομαρτύρων Μελχισεδέκ Επισκόπου Κισάμου & Καλλινίκου Διακόνου: Στις 19/05/2021 στην Πλατεία Σπλάντζιας
Εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης: Από 15 έως 28 Μαΐου 2021
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων, οι αιτήσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου
Ξεκινάει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. για τη σχολική χρονιά 2021-2022
Κλειστό για τους ωφελούμενους το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων: Από τις 06/05 έως και τις 18/05/2021
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Μαραθώνιο Κρήτης 2021
Ενημέρωση για τις εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων